Plné MISSky dezertu

Symbolicky, pri príležitostí Medzinárodného dňa bez diét (6.5.), zamestnanci a dobrovoľníci s telesným a zmyslovým postihnutím z Chránenej kaviarne s knižnicou Prístav v Banskej Bystrici 6. mája 2013 zrealizovali projekt s názvom „Plné MISSky dezertu“.

Zámerom projektu bolo poukázanie na to, že ak nemáme v srdci lásku, sme chudobní ako kostolné myši. Zároveň však aj zvýšenie povedomia o nebezpečenstvách, ktoré spôsobujú poruchy príjmu potravy a zbavenie ľudí predsudkov a predstáv o dokonalom tele s cieľom uvedomenia si, že chudoba i bohatstvo pochádzajú najmä z myslenia a nie z nedostatku potravy.

 

„Ak vieme urobiť radosť aj v biedach tohto sveta, je to pre ľudí rovnako milé ako raj,“ konštatuje organizátorka projektu Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka občianskeho združenia Prístav nádeje. „Aj preto sme sa rozhodli podať pomocnú ruku ľuďom v núdzi – bezdomovcom zo zvolenskej Charity,“ dodáva Václavková Konrádová.

 

Dôvodom projektu bolo uvedomenie si rozmanitosti ponímania Medzinárodného dňa bez diét. Misky môžu byť poloplné, ale i poloprázdne. Aj MISSky môžu byť štíhle, ale i plnoštíhle. Aj preto zapojenie modeliek z BVG agency – modelingovej a hostesingovej agentúry do tohto projektu považujeme za prínosné, sú totiž dôkazom rozmanitosti ponímania ohľadom stravovania a diét,“ vysvetľuje Václavková Konrádová.

 Organizátori projektu veria, že prostredníctvom tohto projektu dokážu sekundárne poukázať a hovoriť o integrácii ľudí s hendikepom, ale zároveň aj spojiť silu, ktorá mnohým dodá nádej a chuť do ďalších dní života ľudí bez domova, neraz odkázaných len na služby miestnej Charity.

„Myslíme si, že Prístaváci robia veľmi dobrú a prospešnú vec a pomáhajú tým, čo to naozaj potrebujú. Sme veľmi šťastní, že môžeme byť súčasťou tohto projektu,“ konštatuje Buzák, konateľ BVG agency.

 

 

 

„Zamestnanci a dobrovoľníci z Chránenej kaviarne s knižnicou Prístav z Banskej Bystrice v spolupráci s modelkami a MISSkami napiekli a ozdobili koláče – muffiny pre ľudí bez domova, ľudí odkázaných na pomoc iných. Následne koláčiky preniesli a doručili do Charity vo Zvolene, čím im obohatili pondelňajší obed a postoj voči nim,“ dodáva Václavková Konrádová.

 

 

Organizátori sú presvedčení, že okrem poukázania na výnimočnosť tohto dňa poukážu na spolupatričnosť a uvedomenie si, že strava je pre mnohých ľudí luxusom.

 

Pre niektorých celoročným. „Aj preto by sme sa mali vedieť podeliť o to, čo máme. Nikdy totiž nevieme, kedy sa ocitneme na druhej strane,“ uzatvára organizátorka projektu.

Aj tento projekt Občianske združenie Prístav nádeje mohlo zrealizovať vďaka finančnej podpore od Vás, jednotlivcov…

 

ĎAKUJEME, že spolu s nami skvalitňujete životy mnohých ľudí.

Ľudí, ktorí si to zaslúžia.

Marcela Václavková Konrádová (predsedníčka Prístav nádeje, o.z.)

Viac fotografii ako aj publikovaných článkov a TV spot si môžete pozrieť na stránke www.pristav-nadeje.eu alebo www.facebook.sk/pristavnadeje

 


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 22

Darujme zdravie formou liečebno-rehabilitačného pobytu

Hendikep. Postihnutie. Choroba. Dlhodobá. Chronická. A niekedy poúrazová. Mali by sme urobiť všetko pre obnovu, alebo náhradu porušenej funkcie, ktorá v rámci procesu rehabilitácie osoby so zdravotným postihnutím vytvorí základné predpoklady pre jej integráciu. Pre nás – ľudí so zdravotným postihnutím – je rehabilitácia najdôležitejšia. Je to šanca, nádej, ale i tvrdá drina. Posun vpred.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu