Poďakovanie

Chcem sa poďakovať všetkým dobrým ľuďom, ktorí pomáhajú moje dcérke Katke.

Katka je 14 ročné dievčatko, ktorej sudičky pri narodení nedopriali zdravé detstvo. V zdravotných záznamoch má vážne diagnózy: DMO, epilepsia, tracheostomia, PEG, spastická kvadruparéza, … Ústami ešte nič nejedla, neuchutnala koláčik, necmúľala cukrík… Nikdy nepovie slovko: ” Mama “. Nechodí, iba nepohnuto leží v posteli. Je plne odkázaná na pomoc rodičov.

Tento rok som mala dve výzvy na stránke ludialudom.sk. Prvá výzva bola na kúpu batériovej odsávačky. Odsávačku sme dostali od nadácie konto bariéry. Viac si môžete prečítať na našich stránkach http://www.burko.sk/katka/podakovanie%20odsavacka.htm Peniažky, ktoré sa podarilo vyzbierať cez výzvu tak sme nechávali na operáciu Ulzibat.

Druhú výzvu som mala na pomoc pre dcérku, ktorej sme chcel dať operovať poskracované šľachy a pouvoľňovať svalstvo. 21.6.2014 sme boli v Bratislave na konzultácii ohľadom operácie Ulzibat. Pán dr. Nazarkin, ktoré robí tieto operácie, Katku pozrel, vypočul si naše problémy a skonštatoval, že je viac rizika ako pomoci. Lekári anesteziólógovia , by sa báli dať narkózu, keďže má Katka často epileptické záchvaty a tracheostomiu. Čo sa týka pomoci, ak by bola, tak minimálna. Pri jej zdravotnom stave nemáme čakať zázraky. Je minimálna šanca, žeby sa Katke pouvoľňovali svaly a šľachy. Neoplatí sa podstupovať také riziko. Bol veľmi otvorený a úprimný.

Peniažky, ktoré sme dostali cez tieto dve výzvy použijeme na kúpu vitamínov, rehabilitácie a masáže. Aj tu máme poďakovanie za pomoc.  http://www.burko.sk/katka/operacia%20ulzibat.htm

Ešte raz z celého srdca ďakujeme všetkým darcom, ktorí nám pomohli.

S pozdravom Iveta Burianeková

 

 


Iveta Burianeková podporuje výzvy

Image 31

ULZIBAT – POMOC PRE MOJU KATKU

Chcem mojej dcérke pomôcť uvoľniť svalstvo a napraviť poskracované šľachy.. Rozhodli sme sa pre metódu Ulzibat, ktorú robia v Čechách. Výhodou tejto metódy je, že operácia trvá len niekoľko minút, hospitalizácia 24 hodín a regenerácia doma. Po operácii neostávajú jazvy, a čo je najdôležitejšie odpadá sadrovanie. Verím tomu, že Katke pomôže a tým pádom aj mne, lebo určite bude lepšia manipulácia s jej telíčkom pri ošetrovaní a polohovaní. Aby sme mohli absolvovať ULZIBAT potrebujeme okolo 3000 €. Poisťovňa nám nepomôže, tak musíme hľadať peniažky aj takouto formou. Prosím kto môže nech pomôže.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu