Pomôžme vyzbierať 10.000 euro na nemocnicu pre utečencov v Sýrií

cache_320x240_Aktivitaet-1

Bratislava – Vyzbierať 10.000 euro pre nemocnicu v Sýríi je cieľom 24-hodinového maratónu veslovania, ktorý začne v piatok 20. marca o 14.00 hodine v Bratislave. Projekt Veslovanie pre Sýriu organizujú Teologická fakulta Trnavskej univerzity a ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.. Projektom chcú pomôcť a zároveň upozorniť na osudy utečencov zo Sýrie i z ďalších krajín Blízkeho východu. Veslovanie zvolili ako symbol úteku z nebezpečenstva. 

„Veslovanie pre Sýriu nie je len bežná zbierka. Spojenie zbierky s fyzickou aktivitou, ktorej cieľom je ukázať účasť na utrpení utečencov, je unikátne nielen v slovenských podmienkach. Celá suma, ktorú získame z elektronických aukcií časových slotov, putuje na podporu zdravotníckeho centra Deir Mar Elian. Podporiť ho prirodzene môžu donori aj cez darcovský portál www.LudiaLudom.sk/Syria. Príspevky budeme zbierať i počas samotného podujatia,“ vysvetlil riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

Viac ako 3,3 milióna Sýrčanov, z ktorých zhruba polovicu tvoria deti, boli nútení opustiť svoje domovy a snažia sa prežiť v utečeneckých táboroch. Niekoľko stoviek ľudí, ktorí prišli o domovy a často aj svojich príbuzných či priateľov, žije aj v sýrskej púšti, v centre Deir Mar Elian v Qaryatayne. Komunita miestneho kláštora požiadala o konkrétnu pomoc – finančné prostriedky na medicínske centrum.

“Hlboký smútok a takmer beznádej ma zaplaví zakaždým keď vidím obrazy tragického diania na Blízkom východe. Tak brutálne barbarské činy sú pre mňa nepochopiteľné Ak môžem aspoň malou mierou pomôcť a prejaviť spolupatričnosť týmto obetiam, je mojou povinnosťou to urobiť. Preto prídem Veslovať pre Sýriu aj s ďalšími športovcami,“ povedal olympijský reprezentant SR vo veslovaní z Atlanty a Sydney Ján Žiška.

Organizátori zbierky pripravili tri možnosti ako podporiť túto myšlienku. Prvá je vydražiť si 20 minút veslovania. Záujemca, sám alebo skupinovo (firma) si na veslovanie.ludialudom.sk vyberie konkrétny časový úsek, klikne naň a ponúkne sumu. Všetky aukcie končia 17. marca večer. Vydražitelia s najvyšším podaním budú následne informovaní emailom, ktorý bude obsahovať aj link na platobnú stránku. Vyvolávacia cena sa pohybuje od jedného do 20 eur. Druhou možnosťou je prispieť priamo cez stránku https://www.LudiaLudom.sk/Syria. Poslednou možnosťou je prispieť priamo na akcii.

Okrem veslovania budú prebiehať diskusie, prednášky, výstava fotografií a pre deti bude pripravený detský kútik. Sýrska komunita žijúca na Slovensku pripraví v sobotu ráno raňajky. „V piatok 20. marca o 14,00 hod. otvoríme priestory Teologickej fakulty na Kostolnej ulici v Bratislave a do nasledujúceho popoludnia privítame každého, kto sa rozhodne vyjadriť podporu utečencom v Sýrii. Počas 24 hodín budú k dispozícii veslárske trenažéry. Na nich sa budú nonstop striedať tí, ktorí chcú takto vyslať odkaz nielen na Blízky východ, ale do celého sveta,“ hovorí dekan fakulty Miloš Lichner.

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu