Posledná šanca vydražiť si štartové číslo na Maratón mieru: Bežte so srdcom a podporte dobrú vec!

bezci

Bratislava, 25.8.2016 – Medzinárodný maratón mieru v Košiciach odštartoval tento rok modernú éru bežeckej charity. Záujemcovia si môžu svoje štartové číslo vydražiť a podporiť tak jednu z troch neziskových organizácií na východnom Slovenku. Benefičné aukcie končia už o pár dní – 30. augusta. Bežci majú poslednú možnosť využiť jedinečnú príležitosť a bežať na najstaršom maratóne v Európe so symbolom srdca.

Karpatská nadácia v spolupráci s ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. a Maratónskym klubom spustili unikátny program Bež so srdcom. Bežci majú tento rok možnosť na najväčšom maratóne v Európe podporiť tri neziskové organizácie z regiónu východného Slovenska. Na stránke bezsosrdcom.ludialudom.sk si môžu vydražiť štartové číslo, pričom celý výťažok poputuje na rozvoj organizácie, ktorú si bežec vyberie. Medzinárodný maratón mieru, ktorý sa bude konať 2. októbra v Košiciach sa tak zaradil medzi bežecké preteky, ktoré kráčajú s modernou dobou a spájajú beh s charitou prostredníctvom moderných technológií – elektronických aukcií.

Organizátori Maratónu sa rozhodli podporiť tri neziskové organizácie. Oáza – nádej pre nový život, n. o. už všetkých 34 aukcií na hlavné disciplíny behu vypredala. „Bežci si stále môžu vydražiť aukcie na disciplíny Maratón, Polmaratón alebo Minimaratón v prospech neziskových organizácií Novorodenec.sk, n. o. a Centrum pomoci Ligy proti rakovine Košice,“ uviedol Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. „Pre bežcov, ktorí budú na Maratóne bežať so symbolom srdca, pripravuje Karpatská nadácia samostatný stánok s prekvapením,“ dodala Laura Dittel, riaditeľka Karpatskej nadácie.

Hodnota aukcií ostala nezmenená, vyvolávacia cena Maratónu a Polmaratónu je 39 €, pri Minimaratóne je to 11 eur. Charitatívny program Bež so srdcom sa zatiaľ rozhodlo podporiť 66 bežcov, ktorí sa zapojili do aukcií a pomohli tak neziskovým organizáciám. Záujemcovia si môžu ešte vybrať zo 150 otvorených aukcií.

maraton_mieru_300x300_03

Karpatská nadácia od svojho založenia (1995) poskytuje finančnú podporu, vzdelávanie a poradenstvo pre aktívnych ľudí a neziskové organizácie v záujme zlepšovania života na východnom Slovensku. Aktívne sa venuje aj téme spoločenskej zodpovednosti firiem a firemnej filantropii. Poslaním Karpatskej nadácie je podpora rozvoja východoslovenského regiónu a zmierňovania sociálnej chudoby v regióne založeného na rozvojovej práci v miestnej komunite.

www.karpatskanadacia.sk

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk

ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

www.ludialudom.sk

 

 

 

 

 

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu