Prázdniny nie sú prázdne dni

IMG_0351_cl - Copy

Pod vedením pani učiteľky Alžbety Hrušovskej, ktorá pôsobí na ZŠ Turňa nad Bodvou ako absolventka programu Teach For Slovakia, pracovali žiaci II.B v krúžku Čitateľský kráľ.

“Keď som svojim žiakom oznámila, že sa dva mesiace neuvidíme, zdvihla sa vlna protestov, že ako si to predstavujem, že oni sa teraz majú prestať učiť? Chcela som ich teda prekvapiť a na prázdniny im venovať užitočné darčeky – dve cvičebnice a jednu knihu podľa vlastného výberu.,” opisuje vznik svojho nápadu Alžbeta Hrušovská.
Jej výzvu vo výške 200 eur sa na našom portáli podarilo naplniť za 10 dní, a to vďaka podpore 17 darcov. Druháci z Turne nad Bodvou sa vďaka nim tešia z nových knižiek.
Z vyzbieranej sumy sa nám podarilo zakúpiť pre každého cvičebnicu z matematiky a slovenčiny na prázdniny a knihu na čítanie podľa vlastného výberu. U chlapcov jednoznačne bodovali životné príbehy futbalových hviezd, u dievčat zase rozprávky o princeznách. Prežili sme spolu zatiaľ jeden rok a sama pozorujem o detí obrovské pokroky – a to si zaslúži oslavu a odmenu. Knižky a cvičebnice skutočne spôsobili radosť, poniektorí už začali na “prázdninových” úlohách pracovať už dnes! V mene turnianskych druháčikov sa vám chcem skutočne poďakovať,” hovorí pani Hrušovská.

Nielen žiakom pani Hrušovskej, ale i všetkým školáčikom, ktorým dnes začínajú prázdniny, prajeme krásne (prečítané) leto.

 

IMG_0342_cl - Copy

IMG_0351_cl - Copy

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu