Precestovať svet v daždi? Pre deti z ĽudiaĽuďom.sk žiaden problém!

DSC_5459

Sobota, 19. augusta sa opäť zapísala medzi tie výnimočné. Minimálne pre nás z ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Znova sa nám podarilo rozjasniť zopár detských tvárí a dať im jeden zážitok navyše.

Pred nejakým mesiacom – dvoma sme na porade debatovali o tom, čo spravíme s projektom SPOLU SVETOM. Vymysleli sme ho minulý rok spolu so zahraničnými študentami z Erazmu, ktorí chceli tiež nejako pomôcť deťom, ktoré sa ocitli v ťažkej finančnej situácii alebo im zdravotný stav neumožňuje cestovať, chodiť na výlety alebo sa zúčastňovať táborov. Rozhodli sme sa preto, že im sprostredkujeme kúsok kultúry z krajín, z ktorých Erazmáci pochádzajú a precestujú tak s nimi svet a v každom stánku si vyrobia zaujímavý predmet typický pre konkrétnu krajinu. Tento rok sme sa k organizovaniu akcie dostali neskôr, Erazmáci už odcestovali a v organizačnom tíme nám chýbali posily, no aj tak sme sa nakoniec rozhodli, že deti z rodín, ktoré majú, alebo v minulosti mali, výzvu na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk si takýto zážitok zaslúžia. Dobre sme urobili, ich úsmevy stáli za to!

Za jeden deň okolo sveta? Bez problémov!

Kubko sa spolu s maminou stará o svojho ťažko chorého ocina. Makynovcov je aj so psíkom deväť, jedno z detí trápi vážne ochorenie, Kajka žije sama s babičkou, dvojičkám zo Štúrova zákerná choroba zobrala ocina a mamina ostala na všetko sama. Príbehy týchto, a stoviek iných detí, nájdete na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Nikdy neboli nikde v zahraničí, nechodia do letných táborov. V novom školskom roku sa však môžu kamarátom pochváliť, že aj ony niekde boli. Že navštívili Belgicko, že si z Talianska priniesli cestovinový náramok, že sa naučili, aké zvieratká žijú v Rumunsku, že sa naučili jesť čínskymi paličkami a z Činy si priniesli domov farebného draka, že si v Macedónsku pomaľovali kamienky a zahrali si hru “Bes Tas”, že si v Španielsku zahrali slamkovú vojnu s lodičkami… Vďaka projektu SPOLU SVETOM, ktorý tento rok vznikol s finančnou podporou Bratislavského samosprávneho kraja, mohli už druhý rok cestovať po svete.

DSC_5516 DSC_5523 DSC_5533DSC_5458

Nie je párty bez penovej párty

Okrem toho mali deti oproti minulému roku možnosť zapojiť sa do najrôznejších športových aktivít. SPOLU SVETOM sme totiž spojili so Summer Party, ktorá sa práve v ten deň konala v Areáli Divoká voda v Čunove. Naše deti tak mohli raftovať, surfovať na tichej vode, vyblázniť sa v aquarolleri, vyskúšať si vodné skútre, kajaky, lukostreľbu a mnohé iné adrenalínové aktivity. Aj keď nás počasie trošku hnevalo, nenechali sme sa odradiť a vrcholom detského programu musela byť penová párty. Skvelú atmosféru navodili aj talentované deti z RocKids, ktoré na záver detského programu zahrali najväčšie funky hity. A teda roztancovali nielen deti!

DSC_5557 DSC_5587 HDSC_5613

To, že sa skutočne oplatilo zapotiť sa pri prípravách tejto akcie, sme videli už priamo na Divokej vode. Šťastné deti, ktorým vôbec nevadili dažďové kvapky, spokojní rodičia, ktorým už tie kvapky vadili trošku viac, ale nepokazili im náladu a nádherné reakcie, ktoré k nám prichádzajú. Ďakujeme, že ste s nami tento deň prežili, bolo nám s vami veľmi dobre a tešíme sa na ďalšie stretnutia.

Všetky fotky zo SPOLU SVETOM nájdete TU.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu