Prestrite navyše aspoň on-line a zlepšite niekomu Vianoce!

Prestri navyše

Mať prestrené pre jedného navyše, pre okoloidúceho či blížneho v núdzi. Aj takýto krásny zvyk mali naši predkovia, ktorí na štedrovečerný stôl dávali jeden prázdny tanier. Rok 2020 a príchod globálnej pandémie Covid-19 ale zmenil mnohé naše zvyky. Dnes by sme asi k stolu neznámeho okoloidúceho len tak nepustili. Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk ponúka možnosť prestrieť navyše aspoň virtuálne a pomôcť v predvianočnom čase tým, ktorí to potrebujú, aspoň nadiaľku.

Praktické skutky milosrdenstva a lásky sú súčasťou kresťanských osláv Vianočných sviatkov, preto sú pod stromčekom (symbolom stromu života z raja) darčeky, Prestri navyšepreto nám robí radosť obdarovať iných, preto podporujeme rôzne projekty, preto dávame na stôl o tanier a pohár navyše. Preto, lebo sme veľa dostali, lebo nám bolo mnoho darované, preto môžeme, smieme a chceme zdieľať to, čo máme aj s tými, ktorí nemajú toľko radosti, šťastia a pokoja,“ vysvetľuje doc. PaedDr. Katarína Valčová, PhD. prodekanka Evanjelickej bohosloveckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. „Vianoce nie sú len prázdnymi sviatkami chvíľkovej radosti a dočasného pokoja. Vianoce sú pre nás, ľudí, trvalou pripomienkou, že sme dostali trvalý pokoj a večnú radosť – a len z toho, čo nám bolo darované, dokážeme rozdávať aj ďalej,“ dodáva.

Počas nasledujúcich decembrových dní predstaví portál ĽudiaĽuďom.sk prostredníctvom svojej stránky na Facebooku postupne 12 príbehov ľudí, ktorí žijú skromne a v tichosti medzi nami. So životom sa pasujú ako najlepšie vedia, mnohokrát sa nemajú o koho oprieť, nemajú nikoho kto by im pomohol finančne alebo aspoň láskavým slovom plným podpory a povzbudenia. Práve pre nich môže ktokoľvek prestrieť symbolický tanier navyše.

Každého určite poteší povzbudivé slovo priamo pod jeho príbehom, no keďže ide o ľudí v núdzi, ráta sa aj každé jedno euro. Príspevky vyzbierané cez ĽudiaĽuďom.sk dostávajú príjemcovia v plnej výške, bez akýchkoľvek poplatkov.

„V roku 2020, teda po desaťročí fungovania portálu ĽudiaĽuďom.sk sme zaregistrovali množstvo výziev ľudí, ktorých sa negatívne dotkla tohtoročná pandémia. Zároveň ale musím povedať, že korona nespôsobila pokles darov a ochotu ľuďom pomáhať. Medziročne nám za prvých 11 mesiacov roka počet darov stúpol o 65%. Aj vďaka tomu verím, že virtuálne prestrieme na Slovensku pre mnohých núdznych,“  hovorí Roland Kyška, riaditeľ organizácie ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Pomôcť môže ktokoľvek aj tým, že bude tieto príbehy zdieľať a šíriť medzi iných dobrých ľudí s pridaním heštegov #prestrinavyse a #ludialudom.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 45

Prosba o zaplatenie vodičského preukazu

Milí darcovia obraciam sa na Vás s prosbou o finančné prostriedky na úhradu vodičského oprávnenia

Podporiť výzvu

Image 62

Ortopedicky matrac pre Kika

Sme rodičia dieťaťa, ktoré trpí autizmom. Zažili sme frustráciu zo skutočnosti, že nám náš syn nerozumel a my sme nerozumeli jemu. Že nereagoval na svoje meno, nerozprával a my sme nevedeli, ako znie jeho hlas. Vychovávať takéto dieťa bolo a je mimoriadne náročné. Rodičia a deti sú na to celkom sami. Nevedia, na koho sa obrátiť, čo robiť, čo zas nerobiť.Hoci autizmus sa nedá liečiť, jeho prejavy možno výrazne ovplyvniť a tlmiť.Život s dieťaťom trpiacim autizmom prináša situácie, ktoré sú pre rodiča mimoriadne ťažké. Vychovavat dieta s autizmom je maraton a nie sprint.Presnejsie je to orientacny beh,orientacne preteky.Pretoze maraton je sice vytrvalostny beh,ale o nom viem,ze napokon,ak vytrvam,pridem do ciela.Pri autizme ale nikdy nevieme,na ktorej kontrole nas aka prekazka bude cakat a ktorym smerom sa budeme musiet vydat.A ja musim bezat nielen vytrvalo,ale aj vzdy spravnym smerom. A ci sa vskutku vzdy spravne zorientujem a do ciela napokon pridem,je velmi otazne.

Podporiť výzvu

Image 61

Nikolasova cesta za zdravím

Som maminou troch krásnych a šťastných detí. Veľmi rada by som k tomu dodala, že aj zdravých no bohužiaľ to tak nie je.

Podporiť výzvu

Image 100

Pomoc pre Martinka a jeho rodinu

Dobry den mili darcovia na zaciatok vam s celeho srdca dakujem za pomoc

Podporiť výzvu

Image 30

Samkov lepší život

Náš prvorodený syn Samko sa narodil 25.8.2015. O 2 týždne skôr, pretože už bol veľký a v maminkinom brušku mu bolo tesno ( miery: 51cm , váha 3600 gramov ). Celé tehotenstvo bolo v poriadku a pôrod bol bezproblémový – spontánny.

Podporiť výzvu

Image 100

Rehabilitácie pre Karinku

Naša milovaná Karinka má dnes už 7 rokov a takmer od narodenia bojujeme s jej diagnózou (Detská mozgová obrna-hemyparetická forma / obrna polovice tela). Pre zlepšenie zdravotného stavu potrebuje čo najviac rehabilitovať, preto s ňou absolvujeme rehabilitačné pobyty a rôzne terapie, ktoré však nie sú štátom hradené a sú finančne veľmi náročné, preto veľmi pekne prosíme dobrých ľudí o pomoc.Zo srdca všetkým darcom ďakujeme.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu