Príbeh dobrovoľníka

Pribeh dobrovolnika_Promo foto

O dobrovoľníctve už asi každý počul, ale nie každý ho vyskúšal. Niekto sa k nemu dostane úplne prirodzene, možno ani nevie, že to, čo robí, dobrovoľníctvom je. Napríklad čistí okolie svojho paneláku od smetí, bez toho, aby ho o to niekto požiadal. Alebo ako právnik bezplatne poradí rodine v núdzi. Alebo si zahrá futbal s deckami, ktoré sa len tak voľne túlajú ulicami.

Iní by sa možno chceli dobrovoľníkmi stať, ale nevedia ako na to. Pripadá im neprirodzené niekde zaklopať: „Dobrý deň, ja som Mišo a chcel by som vám pomáhať“. Asi by sa na takého človeka pozerali zvláštne aj tí z druhej strany dvier.

Keďže suché rady a postupy, ako sa stať dobrovoľníkom, nemajú žiadnu výpovednú hodnotu, rozhodli sme sa zozbierať príbehy. Príbehy dobrovoľníkov o tom, ako sa k svojej aktivite dostali. Ako to celé začalo, ako sa pri tom cítili, čo im to prinieslo a čo naopak vzalo. Príbehy, ktoré nemusia byť dlhé, ale výpovedné. Príbehy, v ktorých sa s nami dobrovoľníci podelia nie len o fakty, ale aj o svoje emócie. Každý bude iný, o to to bude pestrejšie a zaujímavejšie.

Takouto mozaikou príbehov chceme myšlienkou dobrovoľníctva „nakaziť“ aj iných. Preto ak radi píšete a máte dobrovoľnícku skúsenosť, napíšte nám svoj príbeh na adresu: dobrovolnici@4people.sk. Nebojte sa napísať, aj keď je váš príbeh veľmi jednoduchý – o to viac budete motivovať ľudí, že cesta k dobrovoľníctvu nemusí byť zložitá. Píšte tí, pre ktorých je dobrovoľníctvo „len“ zmysluplným využitím voľného času. Ale aj tí, ktorým napríklad dobrovoľnícka skúsenosť zmenila životné smerovanie, profesiu…

Osobne niekoľko takých príbehov poznám. A sú veľmi inšpiratívne.

Dnes je doba videí a fotografií, preto ak chcete svoj príbeh vypovedať týmto spôsobom, budeme veľmi radi.

Zozbierané príbehy budeme postupne predstavovať verejnosti. S niektorými z vás možno natočíme aj videorozhovor. Už teraz sa na všetky príbehy veľmi tešíme!


Lucia Gregorova podporuje výzvy

Image 12

Mama kúp mi pyramídu !

Sme maminy a tatovia z Petržalky, ktorí sa rozhodli zveľadiť si detské ihrisko pri ZŠ Budatínska a dokúpiť pre deti funkčné hracie prvky. Konkrétne sa nám sa do dnešného dňa podarilo vyzbierať 2700,- Eur a chýba nám už len 400,- Eur aby sme mohli zakúpiť nový hrací, certifikovaný prvok - lanovú pyramídu.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu