Rok 2016 očami tímu ĽudiaĽuďom.sk – Takto vidí uplynulý rok PR manažérka Naty Báreková

bez so srdcom

Vianočné sviatky ubehli ako voda, ani sme sa nestihli nazdať a sú tu prvé dni nového roka. Čas vrátiť sa do pracovných koľají. Zaspomínajme si však ešte na chvíľu na rok 2016 v organizácii ĽUDIA ĽUĎOM. Máme za sebou rok, na ktorý tak skoro nezabudneme. Množstvo zaujímavých projektov a stretnutí, na ktorých sme sa zúčastnili a niekoľko dosiahnutých rekordov sú dôkazom toho, že naša práca má zmysel. Ďakujeme všetkým za spoluprácu a dôveru, s ktorou sa na nás obraciate. Tešíme sa na ďalší úspešný rok. 

Výzva, ktorá PR manažérku ĽudiaĽuďom.sk Naty Bárekovú najviac chytila za srdce:

Pani Vargovú som spoznala už pred nejakým časom, keď sme spolu točili video ku kampani 2% pre ĽudiaĽuďom.sk. Teda, videli sme už na natáčaní relácie V siedmom nebi, kde jej manželovi Vilo Rozboril plnil sen. Miška je maminou troch detí. S manželom si postavili vysnívaný domček. No nestihli ho spoločne dokončiť, pretože Miškin manžel začal bojovať so zákernou chorobou. Nasledovalo dlhé a náročné liečenie a na dokončenie domčeka neostala ani sila, ani energia a ani peniažky. Najmladší syn Vargovcov mal pritom v tom čase sotva jeden rok. Aj napriek vlastnému trápeniu a ťažkej situácii bola Miška ochotná pomôcť nám pri natáčaní kampane. Pri odchode sa nás dokonca spýtala, či nevieme o rodine, ktorej by mohla darovať kočík po svojom synčekovi. Takmer nový. Pokojne ho mohla na bazári predať, no ona sa rozhodla takto pomôcť inej rodine. Zostali sme s Miškou v kontakte, stali sa z nás virtuálne priateľky na sociálnej sieti a tak sme každá vedeli všetky novinky o tej druhej a vzájomne sa tešili z toho, ako rastú naše deti. V lete mi však prišla veľmi smutná SMSka. Miškin manžel a ukážkový, milovaný otec troch detičiek rakovine podľahol. Neviem si predstaviť, čo by som ja sama v takej situácii robila. Miška určite neuveriteľne smútila a som si istá, že smúti dodnes. No nezrútila sa a ani nepodľahla panike, povedala, že kvôli deťom musí bojovať ďalej. Ostala jej hypotéka za nedokončený domček a tri detičky, ktoré potrebovali dvojnásobnú lásku. Vďaka darcom sa podarilo Miške a jej rodine vyzbierať úžasných 3000 eur.  Keď som sa jej pýtala, či nechce zverejniť ďalšiu výzvu, povedala, že je mnoho iných rodín, ktoré pomoc potrebujú viac. A aj napriek tomu, že jej najmladší syn nemal vtedy ešte tri roky a do škôlky ísť ešte nemohol, začala Miška pracovať z domu. Venuje sa tomu, čo ju baví. Nádherne fotí a ja s neuveriteľnou radosťou a obdivom pozerám na Facebooku jej diela. Je jednou z tých matiek, ktoré sa nevzdajú a aj napriek ťažkej situácií dokážu so vztýčenou hlavou kráčať ďalej a byť úžasným príkladom pre svoje deti.

miska 1 miška 2

Najobľúbenejší projekt roku 2016

Všetci o mne vedia, že nie som vôbec športový typ. Väčšine športových aktivít sa veľkým oblúkom vyhýbam. No aj napriek tomu patri projekt Bež so srdcom medzi moje najobľúbenejšie. Niekto by si mohol pomyslieť, že trpím jemnou schizofréniou, no pravda je taká, že mi tento projekt dal veľmi veľa. Maratónsky klub sa rozhodol, že 93. ročník Medzinárodného maratónu mieru spojí s charitou unikátnym spôsobom. Dokázali sme, že moderné technológie sa dajú spojiť so športom aj na Slovensku, nielen v zahraničí, a že sú medzi nami desiatky takých, ktorí si radšej štartové číslo vydražia na našom webe, aby pomohli iným. Trom neziskovkám z východného Slovenska sme pomohli sumou 4300 eur. Pri realizovaní tohto projektu som sa stretla so skvelými ľuďmi z našej partnerskej Karpatskej nadácie, s ktorými sme projekt zdokonaľovali. Vždy som sa tešila na ďalšie stretnutie, kde sme stihli popri pracovných povinnostiach prebrať aj nejaké súkromné a bližšie sa spoznať. Mám naozaj šťastie, že som si takto našla nových priateľov a už teraz sa teším kedy ich opäť uvidím a kedy začneme pripravovať druhý ročník projektu Bež so srdcom.

1 3maraton_mieru_300x300_03

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu