ŠIMON POMÁHA

Sú dva filmy, ktoré dokážem pozerať stále dookola. Teda, s istým časovým odstupom, samozrejme.  „Jedz, modli sa, miluj“ a „Pošli ďalej“  som videla už x-krát. Dokonca ma natoľko chytili, že som si okrem filmových DVD musela kúpiť aj knižky s rovnakými názvami.  Aj v prvom, aj v druhom prípade si myslím, že film je lepší ale podľa mňa je dobré mať  stále na očiach to, čo vás dostalo. Keď idem okolo svojej knižnice, tie dve knihy sú uložené vedľa seba. A keď som dokončila svoju knihu „ŠIMON“, padol mi pohľad na „Pošli ďalej.“ Možno hľadám symboliku vo veciach až príliš, ale to už som ja. A nechce sa mi v tomto prípade na sebe zatiaľ nič meniť. :)

Príbeh Šimona Bucha pozná celé Slovensko. Chlapec, ktorý je po chybe lekárov už šesť rokov v bdelej kóme, bude mať v decembri 23 rokov. A tak sme sa rozhodli dať mu darček. Po toľkých rokoch trápenia si zaslúži, aby dostal niečo nezabudnuteľné. Keď za mnou približne pred rokom prišla  jeho mama s prosbou, či by som nenapísala o jej boji s lekármi knihu, najskôr som sa zľakla. Ale potom som povedala áno. A pustila som sa do toho. Priznávam, šlo to ťažko, hoci sme sa poznali od začiatku, ako sa táto tragédia stala. Ide  naozaj  o smutný príbeh. Ale je neskutočne silný a tá  sila ženie dopredu. Nehnala iba mňa pri písaní. Bude hnať asi každého, kto po nej siahne. S tým som ju  dávala dohromady. Aby ste pri čítaní  načerpali sily čo najviac.

Je asi zhoda náhod, že som rukopis dokončila presne v čase, keď rodina konečne po šiestich rokoch  vysúdila  historicky zatiaľ  najvyššie odškodné od nemocnice. A ďalšia zhoda náhod je, že sa knihu podarilo vydať  k Šimonovým   narodeninám.  Dostane ju ako darček. A som nesmierne šťastná, že sa mi na krst „jeho“ knižky  podarilo dať dohromady ľudí, ktorých mal rád. Krstiť bude Kuly, pretože kapelu Desmod Šimon nesmierne rád počúval. A pozvanie bez váhania prijali aj ďalšie osobnosti, ktoré boli bez najmenších výhrad hneď za to, aby sme  slávnostný večer Šimonovi čo najviac spríjemnili. Janka Hospodárová, Janka Lieskovská, Feldekovci, Richard Šimurka,… som si istá, že vďaka vám bude mať Šimon strašne fajn pocit. Ja ho mám už teraz. A v duchu hesla POŠLI ĎALEJ som sa rozhodla, že to treba šíriť ďalej a že je čas, aby teraz niekomu pomohol práve Šimon.

Zo stránky www.ludialudom.sk som vybrala dva príbehy, ktoré ma chytili za srdce. Malý Samko bojuje s rakovinou  a jeho rodina bojuje s ním. Na sto percent to budú mať ľahšie, keď im pomôžeme.  Rovnako tak bojuje aj mladá umelkyňa, ktorá kedysi reprezentovala Slovensko a krásne kreslila. Až kým jej životnú cestu neskrížila autonehoda a po nej aj ťažká choroba.

A preto sme sa s vydavateľstvom Marenčin PT rozhodli dať do aukcie úplne prvý výtlačok knihy aj vstupenku na slávnostný večer, počas ktorého skutočný príbeh Šimona Bucha pokrstíme. Žiaľ, pre obmedzený počet miest je táto akcia len pre uzavretú spoločnosť ale radi na nej privítame práve vás. Zaspievajú Kuly, Katka Feldeková, predčítavať texty z knihy bude herečka Janka Lieskovská a moderovať bude Janka Hospodárová.  So všetkými sa môžete stretnúť, odfotiť…

Stačí, ak sa zapojíte, vydražíte….a pomôžete. Radi vás uvidíme a podelíme sa s vami o výnimočný zážitok. Aj o knižku, ktorá je skutočným a inšpiratívnym príbehom boja jednej silnej rodiny – rodiny Šimona Bucha. Nepochybujem o tom, že dodá sily a odhodlanie aj vám. Pokojne by sme jej totiž v tomto zmysle mohli dať podtitul „Pošli ďalej“.


Darina Mikolášová podporuje výzvy

Image 53

Samkov boj s rakovinou

Prosime o pomoc pre nasho jedineho synceka a nasu radost Samka kedze bojujeme s rakovinou a uz bohuzial nase financne moznosti nestacia . Samik ma neuroblastom cize zhubny nador cez ktory ide aorta a tlaci na miechu srdce a pluca . Vzhladom na velmi narocnu liecbu do buducnosti Vas prosime aby kazdy kto len trosku moze prispel aby sme toto tazke obdobie prekonali aspon o nieco lepsie . Celu sumu teda dame na vydavky spojene s liecbou ktorych je strasne vela . Dakujeme .

Podporiť výzvu

Image 19

Prosím, pomôžte zachrániť moju sestru

Obraciam sa na Vás všetkých, ktorí chcete a môžete pomôcť, ktorí máte srdce na správnom mieste a ktorí máte súcit s trpiacimi ľuďmi. Ešte v roku 2010 sestra reprezentovala Slovensko umeleckou tvorbou svojou, ako i ďalších umelcov vo Washingtone, brala liečbu, ktorá ju držala v aktívnom živote, dokázala nedať okoliu najavo, že jej niečo je. Lekár jej však po návrate z Washingtonu ukončil liečbu a pre sestru sa začalo peklo. Nielen, že sa nemôže venovať práci, ktorú ma rada, na ktorú je aj odkázaná, nakoľko z jej dôchodku sa nedá vyžiť, ale neskutočne trpí. Postaviť sa jej trvá dlhé minúty, urobiť krok ďalšie minúty, a to pri veľkých bolestiach. Veľmi ju bolia kĺby, nohy, ruky, ramená, celá chrbtica, zápal prešiel už aj na oči, na pravé oko nevidí, na druhé vidí rozmazane. Prestalo jej chutiť jesť, má neskutočné bolesti celého tela. Má len životné minimum, nemá na nájom, lieky a iný nutný výdaj. Žije sama. Má úver, ktorý musí platiť, aby mala peniaze na splátky, predala svoje umelecké diela a na ďalšie má objednávku. Peniaze však nie sú ešte na účte, platba sa veľmi oneskorila, banka jej vytýčila dražbu bytu. Aby znovu mohla žiť lepším životom, je potrebné, aby čo najrýchlejšie podstúpila tri operácie, operáciu kolien, očí, umelý ramenný kĺb, popritom je však dôležité, aby nestratila strechu nad hlavou.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu