Skvelá reklama zadarmo

Doteraz som o reštaurácii Lucy’s Vegan Food nikdy nepočula, nevedela som, kde sa nachádza a aké jedlo ponúka, to šípim len podľa názvu. Ale už som si to medzičasom zistila, pretože mamy v mojom okolí živo diskutujú o údajne škandalóznom kroku, keď odporučili nechodiť sa k nim stravovať s deťmi. Označili sa ako normálna reštaurácia pre dospelých, nemajú prebaľovací pult, žiadne hračky, skrátim to, nič pre deti a najmä – nemajú záujem počúvať detský rev.

 

No a? Som matka, ktorá si svoje materstvo neskrývane užíva, ale toto ma vôbec nerozčuľuje. Dokonca by ma nerozčuľovalo ani keby podobný prístup zvolila moja obľúbená reštaurácia. (Asi jediné miesto, kde by ma to fakt nahnevalo, je Biofarma Stupava, ale tam pochopiteľne vedia, že by „zákaz“ vstupu s deťmi zásadne ovplyvnil  počet návštevníkov smerom dole.)

 

Mám pocit, že žijeme v krajine, kde je súkromné podnikanie natoľko slobodné, že si môže prevádzkovateľ reštaurácie naozaj slobodne zvoliť cieľovú skupinu a tomu prispôsobiť zariadenie a podobne. Je skvelé, že máme na Slovensku reštaurácie, hotely či rekreačné zariadenia s detskými stoličkami, hračkami a prebaľovacími pultmi. A je minimálne rovnako, ak nie viac, skvelé aj to, že máme reštaurácie a iné miesta bez týchto taľafatiek, kam môžu pokojne chodiť bezdetní aj detní ľudia, ktorí nemajú záujem o prítomnosť urevaných ani  usmievavých detí. Keď si s manželom vyrazíme bez dcéry, tak sa k baby friendly podniku ani len nepriblížime! A to teda svoju dcéru nadovšetko milujeme, venujeme jej s obrovskou radosťou takmer všetok svoj čas a celkom máme radi aj ostatné deti. Napriek tomu antidetská psychohygiena nie je nič odsúdeniahodné. Myslím.

 

Vyžadovanie možnosti navštevovať všetky reštaurácie s dieťaťom je niečo podobné, akoby sa metalisti dožadovali, aby všade hrala metalová hudba, pretože im pri pope a iných „sračkách“ nechutí. Mňa učili, že moja sloboda končí tam, kde sa začína sloboda niekoho iného. V súlade s týmto tvrdením je, podľa mňa, aj sloboda podnikať s reštauráciami baby friendly aj „unfriendly“, nech sú pohnútky ich majiteľov akékoľvek. A vôbec sa nebojím, že by raz malo byť tých alebo onakých primálo. Od Slovenska už naozaj očakávam, že dopyt zariadi, že na trhu neostanú diery a tam, kde bude treba zariadenia pre deti, tak aj budú a opačne.

 

V každom prípade, Lucy’s Vegan Food má za sebou týždeň skvelej reklamy zadarmo. Najesť sa tam nepôjdem len preto, že mám fakt rada mäso a všetko ostatné, čo oni do jedla nedávajú, ale inak by som určite šla. Samozrejme, bez dcéry. S ňou pôjdem inam. A s ňou chodím častejšie, čiže viac miniem tam, kde deti privítajú s otvorenou náručou. Taký je trh.

 

PS: Na tejto vlne by sa možno vedel zviezť niekto, kto rýchlo založí vegánsku baby friendly reštauráciu, do toho, kým to vrie! 


Martina Töröková podporuje výzvy

Image 12

.Pomôžte Paťke k rehabilitácii v Adeli

Paťka Havrilková je 1:1000000 detí, ktorej diagnostikovali alternujúcu hemiplégiu - vzácne neurologické ochorenie, ktoré sprevádzajú striedavé paralizácie polovice tela v trvaní niekoľkých dní a slabosť. Priebeh ochorenia je u každého pacienta iný ako aj stupeň mentálneho a telesného postihnutia.

Podporiť výzvu

Image 7

PROSIM DOBRYCH ANJELOV O POMOC..

DOBRY DEN.VOLAM SA ANEZKA.MAM 3 DETI VO VEKU 15, 7, 4. A TOUTO CESTOU BY SOM CHCELA POPROSIT DOBRYCH ANJELOU O POMOC..

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu