Slovensko denne príde pri umelom potrate o 35 ľudí

Práve som po trojdňovom školení, ktoré bolo venované terapii postabortívneho syndrómu. Kto nevie, čo tento pojem znamená stačí si ho zadať do googlu a vyhodí vám hneď niekoľko linkov, kde sa dozviete viac. (napr. http://zena.atlas.sk/nocna-mora-postabortivny-syndrom/deti/tehotenstvo/549389.html )

Syndróm sa nemusí prejaviť hneď. Prieskumy dokazujú, že následky traumy, ktorú spôsobuje spontánny a najmä umelý potrat, sa môžu prejaviť hneď po zákroku, niekedy je to však aj po 5,10,20…. 40 rokoch od zákroku. Spúšťačom môže byť čokoľvek – vôňa, hudba, pohľad na človeka, ktorý so zákrokom priamo súvisí… Neriešenie negatívnych pocitov a potláčanie smútku má negatívny dopad nielen na ženu, ale aj jej blízkych. Ďalšou skupinou trpiacich sú otcovia detí, lekári  a zdravotnícky personál.

Slovensko denne príde pri umelom potrate o 35 ľudí. Koľko traumatizovaných ľudí na Slovensku pribudne, spočítame len ťažko.

Je tu však aj ďalšia skupina. Skupina, ktorá ešte len rozhoduje o živote nenarodeného človeka. Nie sú to len matky (práve im sa prisudzuje právo rozhodnúť o živote dieťaťa), ale aj otcovia, najbližší, doktori a všetci tí, ktorí matke hovoria ako má konať, tí ktorí sa jej vyhrážajú že ju odvrhnú ak si dieťa nechá, tí ktorí hovoria, že im to je jedno, tí ktorí v nej potláčajú prirodzený cit pre materstvo a takto by som mohla pokračovať mnohými ďalšími príkladmi.

 

A  niekde medzi týmto sa nachádza poradňa Alexis.

Poradňa, v ktorej dobrovoľne poskytujú poradenstvo 2 poradkyne so zázemím odborníkov (gynekológov, psychológov, kňazov a pod.). Poradňa Alexis je tu hlavne na to, aby pomohla žene a tým, ktorých trápi jej tehotenstvo, zorientovať sa v jej situácii.

Prostredníctvom odborného poradenstva sa spoločne snažíme nájsť vhodné riešenie.

V rámci poradne Alexis poskytujeme tiež terapiu postabortívneho syndrómu – terapia je určená pre ženy (aj jej blízkych), ktoré trpia následkami umelého či spontánneho potratu.

Viac info sa dozviete na www.alexisporadna.sk

 

A prečo podporiť práve výzvu poradne Alexis?

Je jedinou poradňou tohto druhu na Slovensku. Priemerne riešime 13 prípadov mesačne, čo svedčí o tom, že tu je záujem o naše služby.

V súčastnosti sa snažíme o čo najlepšie spropagovanie Alexis poradne aj jej služieb. Prioritou však naďalej zostáva poskytnutie kvalitného poradenstva.

Získané financie preto využijeme najmä na kúpu materiálu potrebného pri poradenstve a na spropagovanie našich aktivít.


Zuzana Kiňová podporuje výzvy

Image 53

Alexis poradňa - poradňa pre ženy a dievčatá

Čakáš alebo poznáš ženu, ktorá čaká nečakané dieťa? Kto Ti/jej pomôže? Keď v hlave víria otázky: * Ako to mám vysvetliť svojej rodine? * Udržím si svoje zamestnanie? * Môžem chodiť ďalej do školy? * Vychovám ďalšie dieťa? * Ako to zvládnem finančne? * Kto mi pomôže v domácnosti? * Kde budem bývať, kým sa dieťa narodí? Spolu sa pokúsime nájsť najlepšie riešenie. Pomoc je zdarma a v prísnej diskrétnosti.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu