Sme tu už 15 rokov

svn_47

Naše občianske združenie má v rodnom liste dátum 24.máj 2002.

Už 15 rokov uplynulo odvtedy, čo sa jeho zakladatelia podujali pomáhať detským onkologickým pacientom a ich rodinám. Rozhodli sme sa pripomenúť si pätnáste výročie trošku slávnostnejšie a pozvať tých, ktorí nám v našej práci pomáhajú a dlhodobo nás podporujú. Večer vďaky Svetielka nádeje sa konal vo štvrtok 8. júna 2017 v Robotníckom dome pod záštitou primátora mesta Banská Bystrica. Na podujatí ho zastupoval prvý viceprimátor Jakub Gajdošík. Zaželal nám do ďalších rokov: „veľa sily a energie pomáhať, aby ste natrafili na darcov, dobrovoľníkov a ľudí ochotných vám pomáhať a vytvárať vám materiálne podmienky tak, aby ste to mohli odovzdať ďalej.“ Na znak vďaky Mesta Banská Bystrica odovzdal MUDr. Pavlovi Bicianovi, predsedovi OZ Pamätný list pri príležitosti 15. výročia, ktorý Svetielku nádeje udelil primátor mesta Ján Nosko. Večer, ktorým nás sprevádzala Mariana Kovačechová, svojou hudbou spríjemnili skvelí umelci – Pacora Trio a Michal Červienka. Okrem hudobných hostí moderátorka pozvala na pódium aj niekoľko hostí, ktorí sa ochotne podelili s tým prečo sa rozhodli pomáhať práve Svetielku nádeje. Nesmierne nás potešilo, že naše pozvanie prijala Marcelka Líškayová, ktorá sa pred 22 rokmi liečila na detskej onkológii v Banskej Bystrici. Dnes je pre nás táto úspešná podnikateľka obrovským zdrojom energie, radosti a príkladom, ako s nadhľadom čeliť všetkému, čo nám život postaví do cesty. Náš potlesk patril aj Dominike Geregovej, ktorá pomáha deťom na onkológii už od svojich 12 rokov. V televíznej šou Tanec snov úspešne zabojovala a za získané peniaze od Nadácie TV JOJ sme mohli sen o kreatívnej herni zrealizovať. Práve v deň osláv nášho 15. výročia sme herňu odovzdali v DFNsP do užívania. Našimi vzácnymi hosťami na javisku boli aj Milan Klačman a František Jasenec, organizátori Donovaly festu, ktorým sa za uplynulých 11 ročníkov podarilo podporiť Svetielko nádeje sumou viac ako 70 tisíc eur. V ďalšej časti večera sa hosťom prihovorili a poďakovali tí, ktorým Svetielko nádeje pomáha, ale v tento večer s nami v sále byť nemohli. Veď kto iní ak nie tí, ktorým Svetielko nádeje pomáha, by mali povedať, čo táto pomoc pre nich znamená… O to silnejšie zarezonovali výpovede detí a rodičov z nahrávky. Uplynulých 15 rokov sme si pripomenuli aj  prostredníctvom našej prezentácie. Na začiatku neboli veľkolepé ciele, ale nesmelé prvé krôčiky. Potom prišli odvážnejšie väčšie plány, ktoré sa podarilo úspešne zrealizovať. Dnes sú z nich trvalo udržateľné projekty v prospech detských onkologických pacientov a ich rodín.

Mozaika fotografií a výsledky našej práce v číslach len potvrdili, že je toho naozaj dosť, na čo môžeme byť hrdí.

Podporili sme DFNsP v Banskej Bystrici sumou 1 066 927, 99 €, hlavne na prístrojové vybavenie. Postarali sme sa o viac ako 500 pacientov a ich rodinných príslušníkov. V rámci prepravnej služby sme najazdili 456 456 km a zrealizovali 2 228 prepráv. V detskom mobilnom hospici sme najazdili 16 095 km a v starostlivosti sme mali 23 pacientov. Výletov a rekondičných pobytov sa zúčastnilo 450 detí a 200 rodinných príslušníkov. Toto všetko by sme nedokázali bez silných partnerov, ktorým bol venovaný náš Večer vďaky. Ďakujeme všetkým, ktorí prijali naše pozvanie a vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru skvelého stretnutia ľudí ochotných pomáhať i naďalej.

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu