Som kamoš z webu. A ty?

10865752_793914767312917_6236424224728149423_o

Minulú stredu sa odohralo v príjemnom prostredí Knižnice pre mládež mesta Košice stretnutie Kamošov z webu. V priebehu celého dopoludnia sa stretnutia zúčastnili postupne tri triedy žiakov zo ZŠ Požiarnická v Košiciach. Deti riešili na sociálnej sieti Malí kamoši vzdelávacie a zábavné testy, písali príbehy na pokračovanie a podľa hesla škola hrou sa nielen bavili, ale súčasne aj vzdelávali. Deti web zaujal, súťažili medzi sebou v skupinkách o to, kto získa viac odznakov za vyriešené testy a boli takí nadšení, že testy riešili a priebežne riešia aj v pohodlí domova.  Za svoju aktivitu deti získavali nielen virtuálne odznaky, ale získali aj ten skutočný odznak Som kamoš z webu, prívesky na kľúče či záložky do knižky. Bolo to príjemné doobedie, na ktorom sa deti nielen učili hrou, no dozvedeli sa aj o svojich rovesníkoch, ktorí nemajú také pekné detstvo ako oni, pretože rodina žije v núdzi, nemajú peňazí nazvyš a prístup na internet či počítač doma sú pre nich vzácnosťou. Deti sa pýtali na výzvy z portálu www.kamosizwebu.sk a diskutovali s nami o tom, ako vďaka projektu deťom pomáhame.

Kamoši z webu sú samostatnou platformou darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk. Portál vznikol v roku 2010 s jasným cieľom podať pomocnú ruku tým, ktorí sa z rôznych dôvodov ocitli vo finančnej núdzi alebo prevádzkujú či pripravujú nový zaujímavý projekt vo verejnom záujme.

Projekt Kamoši z webu bol podporený sumou 49 999 eur z Fondu pre mimovládne organizácie, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2009-2014. Správcom Fondu je Nadácia otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation. Cieľom projektu je posilnenie zraniteľných skupín.

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu