Sprostredkovali sme už 20 miliónov eur na podporu jednotlivcov v núdzi a organizácii

LuLu_post_54_3_1200x1200

Hranicu 20 miliónov sprostredkovaných eur sme pokorili v darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk, už po necelých 12 rokoch fungovania. Originálny koncept, ktorý online spája ľudí v núdzi s darcami už pomohol 8-tisíc príjemcom, či už jednotlivcom, rodinám v núdzi alebo organizáciám. Portál ĽudiaĽuďom.sk umožňuje bezplatnú registráciu výzvy na pomoc, ktorú môžu následne podporiť darcovia prostredníctvom webu či už platbou z karty alebo cez internetbanking.

„Je možno jeden dôležitejší údaj, než 20 miliónov eur. Túto sumu pomoci sa nám podarilo dosiahnuť vďaka štvrť miliónu darcov. V praxi to znamená, že dar cez ĽudiaĽuďom.sk poslal každý piaty ekonomicky aktívny obyvateľ Slovenska. Dôležité je tiež, že 70% darcov sa na portál vracia a prispieva opakovane,“ hovorí jeden zo zakladateľov a štatutárny zástupca ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., Roland Kyška.

Najčastejšími príjemcami pomoci ťažko choré deti a dospelí, ktorí majú problém s preplatením liečby, uhradenie terapií a liekov. Veľakrát je ich príjem nedostačujúci, alebo sú náklady tak vysoké, že nemajú inú možnosť, ako požiadať o pomoc ďalších ľudí a tí našťastie stále pomáhajú. Portál je tiež otvorený pre mimovládne či cirkevné organizácie, školy alebo samosprávy.

LuLu_post_54_4_1200x1200

  „Aktuálne môžu darcovia na ĽudiaĽuďom.sk podporiť takmer 1 000 aktívnych       výziev. Príjemca vždy dostáva celú sumu daru a ani on, ani darca neplatí žiadne poplatky.   Všetko je navyše pod drobnohľadom verejnosti, keďže pod každou výzvou je zverejnený vždy aktuálny zoznam darov aj s celkovou sumou,“ vraví výkonný riaditeľ portálu Ján Laš.

Spomedzi fyzických osôb, sme v ĽudiaĽuďom.sk pomohli doposiaľ najvyššou sumou takmer 600 000 € ťažko chorej Editke, ktorá bojuje s vážnou chorobou. Z organizácií darcovia najviac podporili .týždeň – fond pre kvalitnú žurnalistiku, kde suma presiahla 622 000 .

Prevádzku darcovského portálu je možné financovať bez poplatkov od používateľov vďaka drobný darom jednotlivcov i sponzorským darom veľkých donorov. Najväčším podporovateľom projektu je od počiatku telekomunikačných operátor SWAN. „ĽudiaĽuďom.sk vnímame ako originálne technologické riešenie, ktoré prispieva k vyššej transparentnosti a zefektívneniu procesov v oblasti charity a darcovstva na Slovensku. Prekročenie hranice 20 miliónov eur ukazuje, že to bol pred 12 rokmi krok správnym smerom,“ dodáva Juraj Ondriš, predseda predstavenstva spoločnosti SWAN, a.s.

 Celkové sumy darov od vzniku portálu r. 2010

image-4

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu