Sprostredkovali sme už 20 miliónov eur na podporu jednotlivcov v núdzi a organizácií

Hranicu 20 miliónov sprostredkovaných eur sme pokorili v darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk v týchto dňoch, už po necelých 12 rokoch fungovania. Originálny koncept, ktorý online spája ľudí v núdzi s darcami už pomohol 8-tisíc príjemcom, či už jednotlivcom, rodinám v núdzi alebo organizáciám. Portál ĽudiaĽuďom.sk umožňuje bezplatnú registráciu výzvy na pomoc, ktorú môžu následne podporiť darcovia prostredníctvom webu či už platbou z karty alebo cez internetbanking.

„Je možno jeden dôležitejší údaj, než 20 miliónov eur. Túto sumu pomoci sa nám podarilo dosiahnuť vďaka štvrť miliónu darcov. V praxi to znamená, že dar cez ĽudiaĽuďom.sk poslal každý piaty ekonomicky aktívny obyvateľ Slovenska. Dôležité je tiež, že 70% darcov sa na portál vracia a prispieva opakovane,“ hovorí jeden zo zakladateľov a štatutárny zástupca ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., Roland Kyška.

Najčastejšími príjemcami pomoci ťažko choré deti a dospelí, ktorí majú problém s preplatením liečby, uhradenie terapií a liekov. Veľakrát je ich príjem nedostačujúci, alebo sú náklady tak vysoké, že nemajú inú možnosť, ako požiadať o pomoc ďalších ľudí a tí našťastie stále pomáhajú. Portál je tiež otvorený pre mimovládne či cirkevné organizácie, školy alebo samosprávy.

„Aktuálne môžu darcovia na ĽudiaĽuďom.sk podporiť takmer 1 000 aktívnych výziev. Príjemca vždy dostáva celú sumu daru a ani on, ani darca neplatí žiadne poplatky. Všetko je navyše pod drobnohľadom verejnosti, keďže pod každou výzvou je zverejnený vždy aktuálny zoznam darov aj s celkovou sumou,“ vraví výkonný riaditeľ portálu Ján Laš.

Spomedzi fyzických osôb, sme v ĽudiaĽuďom.sk pomohli doposiaľ najvyššou sumou takmer 600 000 € ťažko chorej Editke, ktorá bojuje s vážnou chorobou. Z organizácií darcovia najviac podporili .týždeň – fond pre kvalitnú žurnalistiku, kde suma presiahla 622 000 .

Prevádzku darcovského portálu je možné financovať bez poplatkov od používateľov vďaka drobný darom jednotlivcov i sponzorským darom veľkých donorov. Najväčším podporovateľom projektu je od počiatku telekomunikačných operátor SWAN. „ĽudiaĽuďom.sk vnímame ako originálne technologické riešenie, ktoré prispieva k vyššej transparentnosti a zefektívneniu procesov v oblasti charity a darcovstva na Slovensku. Prekročenie hranice 20 miliónov eur ukazuje, že to bol pred 12 rokmi krok správnym smerom,“ dodáva Juraj Ondriš, predseda predstavenstva spoločnosti SWAN, a.s.

LuLu_post_54_4_1200x1200-1024x1024

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu