Stanovisko prevádzkovateľa blogu

Koncom minulého týždňa sa na nás obrátila Kvetoslava Vanerková, že príspevok na blogu Marcely Václavkovej Konrádovej V tele pipiny je autorstvom niekoho iného. Teda konkrétne jej a text sa nachádza v knihe Len tak…, ktorú vydala pod pseudonymom Kvetka Veverková.

Príspevok na našom blogu sa skutočne zhodoval s veľkou časťou rovnomennej kapitoly v knihe K. Vanerkovej. Blogerka napokon tiež priznala, že text nie je jej autorstvom, podala vysvetlenie a ospravedlnila sa aj prostredníctvom našej blogovej platformy.

Pravidlá blog.ludialudom.sk jednoznačne hovoria, že bloger „nesmie pod svojím menom publikovať cudzie texty, ak cituje cudzie zdroje, je povinný ich uviesť, v prípade internetových zdrojov uvedie odkaz na článok, z ktorého čerpal. Toto pravidlo sa týka aj textov, ktoré bloger preložil z iného jazyka, ako slovenského. Bloger je povinný uviesť zdroj aj pri fotografickom a multimediálnom obsahu.“ Zodpovednosť za akýkoľvek obsah nesie bloger a v prípade dlhodobého porušovania pravidiel a poškodzovania dobrého mena projektu má prevádzkovateľ právo zrušiť jeho registráciu a vymazať blog aj so všetkými príspevkami.

Marcela Václavková Konrádová je jedným z najaktívnejších príjemcov na ĽudiaĽuďom.sk. Okrem výzvy, ktorú uverejnili na jej liečbu, sama pripravila výzvy na pomoc iným i tréningovému centru, ktoré spúšťa. Aj preto pre nás nebolo ľahké prijať rozhodnutie, ako sa k tomuto prípadu postaviť.

Vážime si duševné vlastníctvo a autorstvo akéhokoľvek druhu. Aj preto Pravidlá blog.ludialudom.sk  plagiátorstvo či krádež takéhoto obsahu zakazujú. Príspevok V tele pipiny sme okamžite stiahli a v priebehu dnešného dňa stiahneme aj ostatné príspevky blogerky uverejnené na blog.ludialudom.sk.

Keďže porušenia našich pravidiel sa dopustila po prvý raz a nejde o ich dlhodobé porušovanie, ospravedlnila sa a priznala si chybu, príspevky „skryjeme“ len počas nasledujúceho mesiaca. Zmyslom blog.ludialudom.sk je vytvoriť priestor, v ktorom budú môcť príjemcovia aj iní autori upozorniť na výzvy na darcovskom portáli. Priestor, kam budú môcť svojimi dobrými textami prilákať nových potenciálnych darcov. Túto možnosť počas nasledujúceho mesiaca Marcele Václavkovej Konrádovej u nás nedáme.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu