Strach

Žijete život plný radosti, pohody, priateľov. Nevyhýbajú sa problémy ani vám, ale viete sa s nimi vysporiadať. Veď prekážky sú predsa na to, aby sa prekonávali, vravíte si. Život plynie a aj keď nemáte všetko, čo chcete, máte dosť. Tak akurát. Pohoda.

Až kým sa vám okolo dverí domova nezačne obšmietať tá sviňa. Nikto ju nechce, nikto ju nepozýva. No ona ani na dovolenie nečaká.

Návšteva lekára… Z jedného vyšetrenia sú ďalšie a ďalšie. Putovanie od ambulancie k ambulancii. Nakoniec k tomu správnemu špecialistovi.

Nie, to vlastne nie je koniec. Tým sa to celé len začína.

Zákrok. Bolesť. Čakanie na výsledky. Strach.

Mesiac. Doba krátka či dlhá? Krátka, ak pomyslíme na dovolenku či prázdniny, na ničnerobenie, na flákanie sa a užívanie pohody. Nekonečná, ak musíte čakať na ortieľ. Na to jedno dôležité slovo. Je to obdobie, keď aj najsilnejší padnú na kolená, keď začnete veriť na „mať šťastie“, hoci ste naň predtým neverili. Obdobie, keď aj veľkí chlapi majú strach. Keď zúfalstvo strieda nádej a opačne. Nemôžete nič robiť. Nič zmeniť. Len čakáte…

A tak pracujete naplno, od rána do noci. Zahltiť sa aktivitami, to naozaj pomáha! Vtedy nerozmýšľate nad tým, čo bude. Nemáte totiž na to čas.

A aj keď po mesiaci padáte na hubu od vyčerpania, máte chuť tancovať. Lebo výsledok je – nezhubný.


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 96

Prosím, pomôžte inv. dôchodkyni s malými vnúčatami vyriešiť pretekajúcu žumpu do pivnice

Prosím dobrých ľudí o finančnú pomoc na zakúpenie septiku, obsah žumpy preteká do pivnice a kotolne. V obci nieje kanalizácia. Ak by zostali peniažky, použila by som ich na kúpu novej postele.

Podporiť výzvu

Image 1

Prístav nádeje - TRÉNINGOVÉ CENTRUM PRE HENDIKEPOVANÝCH

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 0

Beh pre život - pomoc na výskum rakoviny

Beh pre život je už tradičná séria nesúťažných charitatívnych behov organizovaná Nadáciou Tesco. Tento rok podujatie oslavuje šieste narodeniny a má pred sebou zatiaľ veľký cieľ - vybrať 85-tisíc eur na kúpu unikátneho prístroja NanoSight, ktorý svojou schopnosťou merať objekty v nanosvete umožní pochopiť "dorozumievanie" zdravých buniek s nádorovými bunkami a pomôže pri vývoji nových diagnostických metód pri onkologických ochoreniach.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu