Ten, kto chce, dokáže viac ako ten, kto môže

1798160_519867214800630_1026485948_n

Viliam Mego je mladý, šikovný podnikateľ z východného Slovenska, ktorý už dávnejšie prepadol cestovateľskej vášni. Tento jeho koníček je už 12 rokov aj jeho živobytím. Za túto dobu v jeho cestovke obslúžili, ako sám vraví, tisíce spokojných klientov. Svoje skúsenosti sa teraz rozhodol zužitkovať pre dobrú vec… Vytvoril dovolenkový portál Cestovkapomoci.sk, ktorý je na mieru šitý na podporu výziev, ktoré sú zaregistrované na portáli ĽudiaĽuďom.sk.

  

Prečo ste sa rozhodli podnikať práve v cestovnom ruchu?

Cestovnú agentúru prevádzkujem už 12-tu sezónu. Cestovanie bolo už od mlada moje hobby, takže po ukončení štúdia som bol viac-menej rozhodnutý.

Máte svoju obľúbenú dovolenkovú destináciu?

Každá krajina má svoje čaro a osobitosť. Závisí aj od toho, v akom období chcem dovolenkovať. Keď si chcem oddýchnuť počas leta (jún – september), vyberám si 5* hotely “rezortového” typu so službami All Inclusive, v ktorých trávim väčšiu časť pobytu, napr. veľmi obľúbené Turecko, či Grécke ostrovy. Od apríla do novembra mi vie takýto oddych ponúknuť aj Egypt – s možnosťou „šnorchnolovania“ v Červenom mori alebo exotické Kapverdské ostrovy s nádhernými plážami a bielym pieskom. V zimnom období som zažil romantiku v podobe návštevy ostrovov Maledivy. V posledných rokoch každoročne obchodne navštevujem Bulharsko, ktoré mám rád pre jeho cenovú dostupnosť a dostatok zábavy a atrakcií, najmä v jeho najväčšom letovisku Slnečné pobrežie.

Existuje krajina, ktorú by ste navštíviť nikdy nechceli?

Nad tým som nikdy neuvažoval. Určite by som však necestoval do krajín, kde sa bojuje alebo sú dlhodobo veľké nepokoje, napr. niektoré africké krajiny.

Ako vznikol nápad spojiť sa s portálom ĽudiaĽuďom.sk?

Nápad, že môžem pomáhať prostredníctvom predaja dovoleniek mi napadol už pred pár rokmi. Ešte nedávno som o portáli ĽudiaĽuďom.sk nič nevedel. Pri potulkách po internete som na nich  natrafilúplnou náhodou. Ihneď som vedel, že naša spolupráca môže byť veľmi osožná a že vďaka klientom – ľuďom s veľkým srdcom môžeme uskutočniť naozaj veľké veci.

Aký bol váš doterajší vzťah ku charite?

Ja sám by som sa nenazval nejakým filantropom. Môj doterajší vzťah k charite je asi taký ako u väčšiny ľudí. Hlavným dôvodom prečo som sa rozhodol spolupracovať a pomáhať prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk bolo, že o všetkých peniazoch, ktoré darujem, mám prehľad. Pretože pri ostatných charitatívnych organizáciách som nebol stále presvedčený o tom, že peniaze, ktoré darujem nájdu toho správneho príjemcu a či poputujú tam, kam majú. Aj napriek mojim pochybnostiam som vždy aspoň málom prispel na rôzne zbierky, či podporil predajcov bez domova kúpou ich časopisu. Som taktiež pravidelným prispievateľom Dobrého Anjela. 

Aká bola reakcia vášho okolia na vytvorenie portálu Cestovkapomoci.sk?

O poslaní portálu Cestovkapomoci.sk ešte veľa ľudí nevie. Vo väčšine prípadov som sa stretol s pozitívnymi ohlasmi. No našli sa aj takí, ktorí sa mi po vysvetlení princípu, na akom Cestovkapomoci.sk funguje čudovali, že sa v dnešnej dobe chcem deliť so svojim ziskom. Cestovkapomoci.sk totiž funguje tak, že klient si zakúpi zájazd za cenu ako kdekoľvek inde. Za predaj zájazdu dostane odmenu, ktorej významnú časť odovzdá konkrétnemu človeku alebo organizácii, ktorí žiadajú o pomoc. Preto sa cena zájazdu nijako nenavýši.

Akou sumou pomáhate vybraným výzvam z portálu ĽudiaĽuďom.sk?

Suma, ktorou prispejeme závisí od výšky ceny zájazdu, viď Tabuľka, ako aj od počtu klientov, ktorí si zakúpia dovolenku u nás. Osobne sa mi páči, že darovanú sumu si vedia klienti odkontrolovať na portáli ĽudiaĽuďom.sk v sekcii Zoznam darov pri danom žiadateľovi o pomoc.

Zúčastinili ste sa tlačovky v Čajovni v podzemí. Aký máte dojem z tohto podujatia?

Bolo to príjemné posedenie, v rámci ktorého som sa dozvedel viac o rôznych druhoch čajov od pestovania až po samotnú konzumáciu. Presvedčil som  sa o tom, že pomáhať sa dáv každej oblasti, a to aj predajom čaju. Človek len musí chcieť . Ako sa vraví: “Kde je vôľa, tam je aj cesta” alebo “Ten, kto chce, dokáže viac, ako ten, kto môže” :)


Supercestovka podporuje výzvy

Image 30

Kreslo pre Mareka

Marek bude mať v máji 2014 24 rokov. Do osudného 24. júla 2009 to bol zdravý, šťastný, chlapec, ktorý mal množstvo snov a plánov.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu