Vianoce? V lete???

vylakany

To kam už dnešná doba speje? Brať na ľahkú váhu najkrajšie sviatky v roku? Že Vianoce v lete!!! Vianoce predsa patria do zimy. Do snehom zapadnutej krajiny! Vianoce sú predsa oslava narodenia Ježiša Krista a ten sa podľa kresťanov slávi v decembri! A vy si dovolíte ich prenášať do leta??? Symbolom Vianoc sú spoločná večera, vianočný stromček, úsmevy na tvárach ľudí, pod stromčekom kopec darčekov, radosť v očiach detí!!!

Symbolom Vianoc je predsa láska, pomoc blížnemu, hojnosť a štedrosť!

Na Vianoce pošlem esemesku prostredníctvom svojho operátora a prispejem na dobročinné účely.

Na Vianoce mám istotu, že kam prispejem, tam tie peniaze pôjdu.

Na Vianoce sa podelím, lebo len na Vianoce si doprajem aj ja viac.

Koniec.

Je 1.1. ďalšieho roka.

Už 2.1. zarezávam v práci.

Prejdem po ulici, vlastne prebehnem, rýchlo do práce, domov, na nákup, rátam každú korunu, či cent od výplaty k výplate, doprajem si len to najnutnejšie. Okolo panej s kasičkou, ktorá robí zbierku prebehnem ako gáfor, možno zacíti len vôňu môjho parfému.

Do kaviarničky v centre mesta, kde pracujú telesne postihnutí ani nezájdem lebo nemám čas. Veď dá sa to? Psychicky vypnúť na káve, keď mám toľko povinností a starostí? No a čo, že im pomôže aj ten mini účet za kávu, ktorú mi urobia?

Ani neviem, ako je september… Ďalší zhon… Škola… A ani neviem, ako je október… A začínam sa pripravovať drobnými nákupmi na Vianoce. Aby deti pod stromčekom mali aspoň drobnosť. Aby som na darčeky veľa neminula v poslednej chvíli a aby som sa mohla podeliť s tými, čo to potrebujú…

Ani si neuvedomujem, že som počas roka nepodala nikomu pomocnú ruku.

Ani si neuvedomujem, koľkí ju potrebovali. Zúfalo potrebovali na liečbu pre svoje choré dieťa.

Na urobenie radosti ťažko chorému pacientovi.

Alebo som mohla pomôcť inštitúcii, ktorá pomáha ďalej.

Plakať pri Modrom z neba počas roka chorým a skutočne odkázaným nepomôže. Neznamená to ani, že sa vám uľaví.

Tak dajme kúsok z tých Vianoc aj do leta. Lebo aj v Desatore sa hovorí ,, miluj blížneho svojho,,.

Ale nehovorí sa v ňom, že miluj ho len na Vianoce.

Tak sa zastavte. Na chvíľočku.

Tieto Vianoce nie sú o recesii.

Tieto Vianoce sú o pomoci.

Pomoci nie len v zime.

A nie len na Vianoce.


Ingrid podporuje výzvy

Image 100

Dovybudovanie Tréningového centra pre hendikepovaných

Občianske združenie Prístav nádeje so sídlom vo Zvolene od 1.10.2012 prevádzkuje Tréningové centrum pre hendikepovaných v podobe Chránenej kaviarne s knižnicou Prístav v Banskej Bystrici. A aj napriek tomu, že mnohé prekážky sme už zdolali, Centrum potrebujeme ešte dovybudovať. Chýbajú nám skrine, poličky, riad, čistiace prostriedky na udržiavanie hygieny Centra, ale i kancelárska stolička, lebo tú súčasnú sa zamestnancom a dobrovoľníkom "podarilo" zlomiť. Potrebujeme aj materiál na tvorivé dielne (látky, krabičky, stuhy, farby...), ale i suroviny na prípravu koláčov (múka, olej...), ktoré štandarne nepredávame, ale rozdávame vrámci verejných uchutnávok alebo verejných prezentácií/akcii.

Podporiť výzvu

Image 22

Darujme zdravie formou liečebno-rehabilitačného pobytu

Hendikep. Postihnutie. Choroba. Dlhodobá. Chronická. A niekedy poúrazová. Mali by sme urobiť všetko pre obnovu, alebo náhradu porušenej funkcie, ktorá v rámci procesu rehabilitácie osoby so zdravotným postihnutím vytvorí základné predpoklady pre jej integráciu. Pre nás – ľudí so zdravotným postihnutím – je rehabilitácia najdôležitejšia. Je to šanca, nádej, ale i tvrdá drina. Posun vpred.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu