Výsledky roka 2018 potvrdili, že Slovákom na iných záleží

Prezentácia1

Bratislava (11. 1. 2019) –  Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk každoročne zaznamenáva nárast darov na pomoc ľuďom v núdzi, či mimovládnym organizáciám. Začiatkom roka 2019 presiahla celková suma darov hranicu 5,7 milióna eur. Z toho neuveriteľných 1,68 milióna  eur poslali darcovia len v roku 2018.

Potvrdilo sa, že Slováci sú z roka na rok štedrejší.  „Výsledná suma 1,68 milióna eur, ktorú sme v roku 2018 sprostredkovali, presiahla naše očakávania, je to takmer o 24 percent viac ako v roku 2017 a až o 59 percent viac ako v roku 2016. Táto informácia jednoznačne hovorí o obrovskej spolupatričnosti a ústretovosti ľudí v tejto krajine,“ hovorí riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

„Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk je otvoreným a bezplatným nástrojom pomoci, bez dobroprajnosti darcov by však pomoc tým, ktorí sú v ťažkej životnej situácii, či rôznym mimovládnym organizáciám nebola možná. Kým v roku 2017 poskytlo pomoc 25 tisíc darcov, v roku 2018 bol ich počet takmer 32 tisíc, čo predstavuje 26-percentný nárast,“ informovala výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Elena Šingliarová. Zo štatistických údajov darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk vyplýva, že rastúcu tendenciu má aj priemerný počet darov na deň. V roku 2017 to bolo 168 darov v celkovej sume 3,7 tisíc eur denne, v roku 2018 bolo zaznamenaných priemerne až  213 darov denne v celkovej výške 4,6 tisíc eur.

„V priebehu roka 2018 na portáli ĽudiaĽuďom.sk pribudlo mnoho silných príbehov. 24 z nich bolo súčasťou úspešnej vianočnej kampane s názvom NEČAKAJ DO VIANOC! ZDIEĽAJ DOBRO UŽ DNES, v rámci ktorej podporili darcovia tieto výzvy sumou viac ako 18 tisíc eur. Koncom roka sme zaznamenali ďalší rekord, až 703 aktívnych výziev na našom portáli. Teší nás, že náš darcovský portál sa stal stabilným a dôveryhodným miestom pre ľudí a organizácie hľadajúce pomoc,“ povedala výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Elena Šingliarová.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných viac ako 640 aktívnych výziev na pomoc. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu