Zmeny v živote

Po druhej materskej dovolenke som uvažovala ako skĺbiť prácu a rodinu. Začala som hľadať robotu priamo v mieste bydliska a aj sa mi pošťastilo. Nastúpila som na železničnú stanicu. Tu musím povedať, že hneď na úvod sa ma “šéf” spýtal, či mi má kto opatrovať synov keď ochorejú, lebo paragraf neuznáva… Mala som matku, bola už na dôchodku, tak v tom nebol problém….

Tak som nastúpila , prešla školením a krátko pred Vianocami som začala pracovať sama. Kolektív sa skladal z prevažne starších žien, deti mali odrastené.  Hneď prvé Vianoce som zarezávala… Bolo mi povedané, že oni si už sviatkov za tie roky odrobili dosť, ja som mladá, tak nech robím…Prešli roky, kolektív sa menil staršie odchádzali do dôchodku, nastúpili mladé dievčatá… Zmenila sa doba…

Dievčatá sa stali matkami, prišiel nový šéf a tiež aj iné názory…  A tak sa stalo, že ja staršia som opäť odskákala Vianoce, Silvestra, Veľkú noc… Vraj mám veľké deti…  tak som pracovala.  Počítala som si roky do dôchodku a počítam si ich stále.  Pred 6 rokmi to bolo “ešte 6 rokov” a pôjdem. Dnes si opäť vravím “ešte 6 rokov”… asi nestarnem….


Zuzana Kušnierová podporuje výzvy

Image 15

Aby moje vnúčatá mali detstvo ako iné deti a nezdedili dlhy

Dobrý deň, som 58 ročná rozvedená inv. dôchodkyňa, mám v náhradnej starostlivosti 9 a 7 ročné vnúčatá a som veľmi zadĺžená.Žijeme v starom zdedenom rodinnom dome, ktorý potrebuje opravu.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 65

...Sama so štyrmi deťmi

Dobrý deň. Volám sa Anka, mám 34 rokov a som sama so štyrmi deťmi na rodičovskej dovolenke. Nachádzam sa v zúfalej situácii a nemám nikoho, kto by mi pomohol.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu