Ako pomohli ľudia ľuďom

byt2

Už dlhšie som neprispela na stránku ĽudiaĽuďom.sk nejakým blogom. Zároveň ma teší, že tak robím práve teraz. Asi som čakala na pozitívnu správu. A tá je tu, aj keď nezačína práve šťastne. V decembri minulého roku vyhorel v Banskej Bystrici byt. Mladej rodinke s dvomi malými deťmi. Viac o tom, čo sa stalo, si môžete prečítať tu: https://www.ludialudom.sk/vyzvy/3108.

Čas, kedy sa iní chystajú na Vianoce, pečú perníčky, či upratujú, sa v tejto rodine zmenil na čas tragédie, strachu, zdesenia a keď bolo po všetkom na čas smútku a beznádeje prelínajúcou sa s vďačnosťou za to, že sa nikomu nič nestalo. Množstvo ľudí  sa začalo navzájom povzbudzovať k pomoci a podpore rodiny. Cez sociálne siete si vymieňali kontakty, ponúkali oblečenie, drogériu, peniaze, dokonca samých seba. Veď bolo čo robiť. Nezabudlo sa na susedovcov pod rodinou, ktorí boli vytopení zásahom hasičov, ale nezabudlo sa ani na tých, ktorí boli príčinou požiaru vydymení. Finančná pomoc bola nevyhnutná a pre nedostatočné poistenie bytu nebolo možné očakávať poistné plnenie.

Preto sa rodinke ponúkla možnosť zoficiálniť zbierku prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk. Výzvu sme overili a po promptnom schválení samotným portálom sme ju už len zdieľali. Pomohli médiá, pomohla samotná aktivita všetkých ľudí, ktorých táto tragédia zasiahla. Za pár dní sa podarilo vyzbierať toľko, o čom sme ani nesnívali. Pôvodne sme nastavili cieľovú sumu na trúfalých 3000.- Eur s tým, že ak sa vyzbiera menej, nebude to vadiť. Jednoducho budeme vďační za akúkoľvek sumu. Nuž, suma sa nakoniec musela navyšovať a skončila na úctyhodných 12.175,-Eur! Nádherné.

Dnes je polovica februára a rodinka Babiakových už býva niekoľko dní v novo zrekonštruovanom byte… Vďaka darcom, vďaka robotníkom, vďaka každému povzbudeniu, pochopeniu susedov, pomoci rodiny, kolegov, priateľov, ale aj celkom neznámym ľuďom. Vďaka vám. A rodinka Babiaková si to nesmierne váži. Hoci ja ich osobne nepoznám, som rada, že som mohla byť niekde na konci chvosta tejto pomoci a že môžem zverejniť toto poďakovanie darcom:

Milí priatelia,

sme veľmi radi, že vám môžem v mene mojom a v mene rodinky Babiakovej  napísať čo máme aj vďaka vám všetkým nové. Aj vďaka vašim príspevkom je  byt čistučký bez jedinej sadze a kompletne zariadený základným nábytkom a spotrebičmi, minuli sme na rekonštrukciu celý finančný obnos z tejto úžasnej stránky. Peniažky boli použité na prvotné investície ktoré boli hlavne na vypratanie a profesionálne vyčistenie bytu a stien. Neskôr sa pokračovalo montážou elektrických rozvodov a kabeláže a odstránením stierok a následne nanášaní stierky novej, kúpy dverí a rekonštrukcii kúpeľne s WC.

Veľmi si vážime všetkých, ktorí priložili svoje pracovité ruky k fyzickej pomoci pri všetkých prácach. Taktiež sme veľmi vďační za možnosť prestravovať brigádnikov v Školskej jedálni pri SOŠ Pod Bánošom a Pizzerii Evijo. Bola to obrovská pomoc a veľmi si ju obaja vážime. Tiež sme veľmi vďační za poskytnutie dočasného bývania  p. Tomášovi Novanskému.

Sme veľmi šťastní, že sa našlo toľko skvelých ľudí ochotne a nezištne pomôcť v našich veľmi ťažkých chvíľach. Ďalej by sme sa chceli úprimne a zo srdca poďakovať všetkým ľuďom, ktorí nám poskytli akúkoľvek materiálnu, manuálnu či finančnú pomoc. Až keď človek príde o všetko uvedomí si, aké sú každodenné maličkosti dôležité a nutné. Ťiež sme si uvedomili, že sa v ľuďoch skrýva veľa dobra a ochoty pomôcť čo je úžasné a dušu hladkajúce.

Pripájame aj fotky miestností, ktoré boli najviac poškodené pre porovnanie s

o stavom po požiari. Ešte raz veľmi pekne a zo srdca ĎAKUJEME

rod. Babiaková
Martina Zerolová
Dadka Úradníkova
Silvia Piarová :)

Ingrid Škropeková

byt1

byt

 


Ingrid podporuje výzvy

Image 1

Svetielko nádeje, centrum pomoci detskej onkológie

Na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie je o dieťa po zdravotnej stránke postarané na vysokej úrovni, o čom svedčí fakt, že sa k nám chodí liečiť viacero detí nie len k oblasti našej pôsobnosti a teda zo stredného Slovenska, ale vyhľadali nás rodiny aj z iných častí Slovenska. Činnosť Svetielka nádeje spočíva v psycho- sociálno- ekonomickej pomoci čo znamená, že sa snažíme vzdialiť deti a rodiny od myšlienok spojených s ochorením rôznymi spôsobmi. Pomáhame im nie len rôznymi finančnými príspevkami, ale poskytujeme služby, vďaka ktorým sa ich náklady na liečbu zmiernia. Samozrejmosťou je prítomnosť rodiča na oddelení a na izbe spoločne s dieťaťom. Izby sú už niekoľko rokov krásne prerobené a prispôsobené dlhodobej hospitalizácii.

Podporiť výzvu

Image 12

Zdravie je tak krehučké, .... teraz sme tu, zajtra nemusíme.

Viem o čom píšem, o čom hovorím. Stále som v strehu či Katka dýcha, či vôbec žije. V noci načúvam a sledujem či je manžel v poriadku,... Veľa krát si hovorím, čo by som dala za to, keby sme boli zdraví, keby sme mali normálny život aspoň chvíľu bezstarostný, aspoň niekoľko hodín, dní, len tak sedieť a nič nerobiť. O dovolenke môžem len snívať. Odkedy mám Katku neviem čo je poriadne sa vyspať, neviem čo je cez deň nedívať sa na hodiny kedy jej dať jesť piť, lebo vypýtať si nevie,...

Podporiť výzvu

Image 2

Túžim sa vrátiť do práce, pomôžete mi?

Túžim sa vrátiť do práce, pomôžete mi?

Podporiť výzvu

Image 8

Prerábka kúpeľne

Milí darcovia, trpím sklerózou multiplex a môj zdravotný stav mi nedovoľuje pohodlne vojsť do vane. UPSVaR mi už niekoľo krát zamietol prerobenie kúpeľne, preto musím poprosiť Vás.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu