Bez vás by to nešlo

2_percenta_2016_300x300_04

Milí darcovia a podporovatelia,

za necelých päť rokov projekt ĽudiaĽuďom.sk neuveriteľne narástol. Rodina darcov, ktorí podporili aspoň raz niektorú z výziev na našom darcovskom portáli, sa už rozrástla na takmer 40-tisíc ľudí. Od tejto hranice nás delí len niekoľko desiatok štedrých donorov.

Takmer 75-tisíc darov pomohlo tisíckam ľudí v núdzi i rôznym organizáciám. Pomoc smerovala do všetkých kútov Slovenska, no neraz aj za hranice krajiny. Celkom to bolo neuveriteľne krásnych 1,7 milióna eur.

Bez vás by to nešlo, priatelia!

Pri štarte ĽudiaĽuďom.sk sme sa zaviazali, že 100% všetkých darov prevedieme príjemcom. Naša organizácia je financovaná z iných prostriedkov, predovšetkým z príspevkov zakladateľov, a nestrháva si žiadnu sumu.

Ako však rastie náš portál, tak rastú aj náklady na bankové poplatky. Aj keď si ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. nestrháva žiadnu províziu, kartoví operátori a banky si svoje percentá ponechávajú. Túto čiastku naša organizácia preto zakaždým k darom de facto dokladá. Mesačne ide v priemere o 1500 eur.

Dnes sa na vás preto obraciame s prosbou o vaše 2 percentá. Nebude vás to stáť nič navyše, len vyplnenie jedného tlačiva. Štát dlhodobo umožňuje venovať časť dane (1-3%) ako jednotlivcom, tak právnickým osobám, na nimi určený účel. Tento rok sa o ne uchádzame aj my.

Celú sumu, ktorú dostaneme cez 2% od vás, použijeme na úhradu bankových a ďalších transakčných poplatkov, čiže vlastne rozdelíme medzi našich príjemcov. Vaše dve percentá nám pomôžu venovať 100 percent darov. Spolu takto budeme pomáhať na 102%!

Nemusíte si vyberať tému či konkrétneho príjemcu. Vami asignovaná daň pomôže všetkým, či už sú to ľudia v núdzi, školy, mimovládne organizácie alebo nadácie.

Len za včerajší deň na ĽudiaĽuďom.sk pribudlo 358 darov v celkovej výške viac ako 5-tisíc eur. Tešíme sa, že náš portál pomáha každý deň desiatkam, stovkám ľudí. Vďaka vašim dvom percentám to pôjde omnoho ľahšie.

Veď viete, že bez vás by to fakt nešlo.

 

Roland Kyška

riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu