Celebrity čítajú a pomáhajú

BLOG

Otvoriť si dobrú knihu a začať len tak čítať, na to nepotrebujete žiadne špeciálne dôvody, čas ani miesto. Svoje o tom vedia aj viaceré známe tváre slovenského šoubiznisu – Silvia Šarköziová s dcérou Vanessou, Marek Majeský, či Martin Madej. Všetkých štyroch sme prichytili v tieto horúce letné dni s knihou v ruke, pri pomerne nezvyčajných činnostiach.

V posteli pred spaním, pri dobrej káve, na pláži, či len tak, večer pri krbe. To sú azda najzvyčajnejšie miesta a činnosti, pri ktorých zvykneme vziať knihu a čítať si. Videli ste už ale niekoho s knihou v ruke počas rodinnej prechádzky v nákupnom centre, počas nákupu v potravinách, či naháňania sa za futbalovou loptou? Nie? Tak sa dobre pozerajte, pretože niektorým ľuďom to absolútne nerobí problém.

Pri spomínaných činnostiach sa nám totiž podarilo pristihnúť herca Mareka Majeského, herca a speváka Martina Madeja, či hudobníčku Silviu Šarköziovú s dcérou Vanessou. Všetci štyria so záujmom čítali knihy, ktoré boli ich srdcu blízke. Marek Majeský ako správny futbalový fanúšik nevedel odtrhnúť oči od autobiografie legendy na trénerskom poste Alexa Fergusona a mama a dcéra Šarköziové zase stavili na ženskú klasiku – román od Táne Keleovej – Vasilkovej , či Denník Bridget Jonesovej. Martin Madej zase ako správny gurmán poctivo listoval knihu receptov svojho hereckého kolegu Braňa Deáka.                                                                                                                     

Napriek tomu, že všetci vyzerali pri čítaní naozaj dôveryhodne, všetko sa udialo v rámci charitatívnej akcie darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a knižného vydavateľstva IKAR. „Stalo sa už pravidlom, že všetky väčšie projekty nášho portálu spájame so známymi tvárami slovenského šoubiznisu, o ktorých vieme, že pomáhať druhým im nie je cudzie. Podarilo sa nám nadviazať spoluprácu s vydavateľstvom IKAR, ktoré ochotne poskytlo väčšie množstvo kníh do našich benefičných e-aukcií. Každú z nich je možné vydražiť, pričom celý výťažok putuje v prospech výzvy malej Sofie, dievčatku, ktoré sa narodilo s DMO a potrebuje rehabilitácie počas celého roka. Marekovi, Martinovi Silvii s Vanessou by sme sa chceli touto cestou poďakovať, že nám so spropagovaním tejto peknej myšlienky pomoholi, ako vždy, bez nároku na honorár,“ povedal PR manažér portálu ĽudiaĽuďom.sk Tomáš Mácha. 

Spokojnosť s projektom neskrývali ani vo vydavateľstve IKAR. „Vydavateľstvo Ikar ako úspešný vydavateľský dom už tradične podporuje mnohé podujatia a aktivity smerované najmä na znevýhodnené skupiny ľudí z dôvodu zdravotného postihnutia alebo zlého sociálneho zázemia. Keď prišla ponuka z portálu ĽudiaĽuďom.sk, neváhali sme. Rozhodli sme sa venovať knižky do e-aukcie v prospech malej Sofie, ktorá potrebuje rehabilitácie kvôli DMO. Veľmi si želáme, aby jej výťažok z aukcie pomohol,“ dodala Mária Lešková, PR manažérka vydavateľstva.

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 69

Pomôžte našej Sofinke pokračovať v rehabilitáciach a terapiach celý rok

Prosím pomôžte našej Sofinke ,aby mohla pokračovať v rehabilitáciach a terapiach, ktoré jej veľmi pomáhajú a vďaka ktorým robí veľké pokroky. Narodila sa v 25. týždni (mala 950g)z dvojčiat.Sestrička zomrela po 3 týždňoch.Sofi je bojovníčka,chce chodiť a napredovať ako ostatné deti,len potrebuje veľa cvičiť. Má 18 mesiacov,konečne chodí po štyroch,no veľký problém sú očka,kvôli retinopatii nedonosených nosí okuliare -5 dioptrie. Sofinka prekonala po narodení tieto ťažkosti: krvácanie do mozgu ,mala otvorený ductus, chronické ochorenie pľúc, nekrotizujúcu enterokolitídu (zápal a odumieranie čreva) a retinopatiu nedonosených III-IV stupeň , a teraz po roku a pol nám píšu diagnózu DMO. Potrebuje chodiť aspoň 2x do týždňa na terapiu Dévény (vďaka, ktorej sa začala pretáčať a ako 17 mesačná konečne chodiť po štyroch) 1hod. nás stojí 22 Eur http://www.therasuit.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=32&Itemid=24 Od septembra začala terapiu Skenar a už po1. cykle sa zlepšil očný kontakt, preto by v tom rada pokračovala ,aby mohla objavovať svet a tešiť sa zo všetkého čo uvidí. 1 cyklus je 5 dní po 1 hod. (každá hod. stojí 50 Eur) http://www.skenarterapia.com/ Veľmi sa jej páči vo vode, je to naša malá rybka, plávať chodí už od malého bábätka a radi by sme pokračovali aj naďalej , poisťovňa to neprepláca a každé plávanie stojí 7 e ,takisto aj hipoterpia. Veľmi nám pomohlo aj TheraSuit,co stojí 550e 2 týždne intenzívneho cvičenia a pomohlo by jej to zopakovať,aby sa už nebála urobiť prvý krôčk. Všetky tieto procedúry sú finančné náročne a nedá sa to všetko platiť z rodičovského príspevku. Veľmi nás poteší ak nám pomôžete v akejkoľvek sume ,aby sme mohli aspoň pokračovať v plávaní a v terapiach, ktoré jej pomáhajú. Želáme si ,nech naša Sofi ďalej napreduje ako ostatné zdravé deti a môže sa čoskoro tešiť na svoje prvé krôčiky.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu