Cvičenie v tehotenstve pomáha žene pripraviť sa na pôrod

logo

Starostlivosť o zdravie by mala byť vždy na prvom mieste, nehovoriac o období, keď žena očakáva bábätko. Určite je však dôležité cvičiť správne, ideálne so skúseným fyzioterapeutom. Opýtali sme sa pani Lenky Balyšinovej, ako to vyzerá v jej štúdiu, a prečo sa zameriava práve na tehotné dámy a tému materstva.

Do e-aukcií na portáli Ľudiaľuďom.sk ste sa rozhodli venovať permanentku cvičení pre tehotné dámy. Akým spôsobom takéto cvičenia prebiehajú a kto ich vedie?

Cvičenia pre tehotné prebiehajú v príjemnej atmosfére v malom kruhu cvičiacich. Žien je v skupinke maximálne 5 a tým že chodia pravidelne, sa poznajú a vymieňajú si navzájom skúsenosti  a tipy na všetko, čo s tehotenstvom súvisí. Cvičenia vedie skúsená fyzioterapeutka, cvičí sa väčšinou na fitloptách, karimatkách, využívajú sa rôzne náčinia ako malé činky, overbally, therabandy,… Na záver cvičení je vždy strečing a následne dýchacie cvičenia alebo relaxácia.

Sú cvičenia vo Vašom štúdiu niečím odlišné od iných salónov? Čo sa snažíte Vašim zákazníčkam odovzdať?

V našom štúdiu dbáme nielen na príjemné a útulné prostredie, ale hlavne na to, aby cvičenia  prebiehali v priateľskej atmosfére, ktoré prispôsobujeme aktuálnym potrebám tehuliek. Okrem toho dámy dostávajú odpovede aj na zvedavé otázky týkajúce sa tehotenstva. Zákazníčkam sa snažíme odovzdať  vedomosti, skúsenosti, dobrú náladu a pripraviť ich čo najlepšie na pôrod.

Prečo ste začali ponúkať podobné kurzy? Sú naozaj prospešné?

Tehotenstvo je pre ženu jedno z najkrajších období v živote, je to zároveň obdobie charakterizované veľkými telesnými a fyziologickými zmenami. Ženy chcú aj v tomto období  pokračovať v pohybových aktivitách a nie všetky aktivity, ktorým sa venovali pred otehotnením, sú vhodné aj počas tehotenstva. To je dôvod, prečo v našom salóne ponúkame Cvičenia v tehotenstve.

Či je cvičenie prospešné? Určite áno. Žena sa cíti lepšie, udržiava sa podľa možností v kondícií, cvičenie pomáha predísť alebo zmierniť  niektoré problémy súvisiace s tehotenstvom, a tak isto ako pri každom inom cvičení dokáže tehotná žena „vypnúť“ a nabrať energiu.

Ponúkate aj iné služby tehotným dámam?

V našom štúdiu ponúkame aj masáže pre tehotné a podľa potreby organizujeme v spolupráci s certifikovanou dulou prednášky o pôrode a dojčení. Dámy môžu využiť aj služby nechtovej dizajnérky a pedikérky.

Ako dlho už existuje Vaše štúdio? Čo Vás motivovalo otvoriť ho?

Štúdio sme otvorili na začiatku roku 2010, a dodnes  sa z toho tešíme. Odcvičilo u nás množstvo tehotných dám, niektoré pokračovali alebo pokračujú dodnes na iných cvičeniach a niektoré sa vrátili a cvičia u nás aj počas ďalšieho tehotenstva.

Motiváciou bolo pre mňa robiť prácu, ktorá ma baví, napĺňa a zároveň môžem pomôcť  druhým či už v prevencií alebo pri riešení zdravotných problémov.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je o pomáhaní. Aký je Váš postoj k pomáhaniu?

Vo svete je veľa ľudí, ktorí potrebujú pomoc a nikdy nevieme, kedy pomoc budeme potrebovať my, takže keď sa dá, radi pomôžeme.

Zapojením sa do benefičnej e-aukcie s názvom Cvičenie pre tehotné v štúdiu Michelle v Bratislave, môžete pomôcť Dominikovi vyzbierať peniaze na rehabilitačnú liečbu.


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 6

Dominikove neposlušne nôžky - rehabilitácie v Adeli

Ahoj, volám sa Dominik mám šesť a pol roka, narodil som sa v 31 týždni s Detskou mozgovou obrnou. Pre toto ochoreniu neviem chodiť a musím veľa cvičiť, aby som sa mohol postaviť na nôžky, ktoré ma nechcú poslúchať. V tomto veľkom boji s neposlušnými nôžkami mi veľmi pomáhajú rehabilitácie v Adeli centre v Piešťanoch. Je to veľmi drahé liečenie, ktoré stojí 3070 eur.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu