Metodicko-pedagogické centrum opäť pomôže školákom

Skolska aktovka2016_plagat

Hoci sa aktuálny školský rok končí, mnohí žiaci už  majú v ruke zoznam pomôcok na ten ďalší. Ich nákup vie poriadne zaťažiť rodinný rozpočet. Po úspešnom prvom ročníku charitatívnej zbierky Školská aktovka sa Metodicko-pedagogické centrum (MPC) opäť rozhodlo podporiť školákov.  

V prvom ročníku charitatívnej zbierky MPC pomohlo 29 deťom zo štrnástich rodín a štyrom centrám voľného časuviac ako s 4000 pomôckami, naprieč celým Slovenskom. . Do projektu boli zapojené rodiny v núdzi, ktoré majú zaregistrované výzvy na finančnú pomoc na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Zapojilo sa i Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR spoločne so šiestimi svojimi organizáciami. S nápadom zlepšiť situáciu viacpočetných rodín prišli vtedy zamestnanci MPC.

„Po premiérovom prvom ročníku sme dostali pozitívne ohlasy a zamestnanci MPC a ďalších organizácii ministerstva by sa aj v tomto roku  radi  zapojili do zbierky pre deti. Teším sa, že  počas letných mesiacov bude Metodicko-pedagogické centrum žiť aj charitatívnou zbierkou Školská aktovka ,“ hovorí Danka Kapucianová, generálna riaditeľka Metodicko-pedagogického centra a dodala „MPC sa venuje najmä ďalšiemu vzdelávaniu pedagogických a odborných zamestnancov škôl a školských zariadení. Týmto prispeje naša organizácia k lepšiemu štartu školákov do nového školského roka.“

Druhý ročník charitatívnej zbierky Školská aktovka potrvá do polovice augusta. Výsledok zbierky plánuje organizácia odovzdať ešte do začiatku školského roka 2016/2017. Pracovníci v tomto roku budú môcť prispieť najmä pomôckami, určenými nielen pre základné, ale i stredné školy. Patrí medzi ne napríklad: peračník, farbičky, ceruzky, strúhadlo, perá, ale aj zošity a obaly na ne, výkresy či potreby na výtvarnú výchovu.

„V tomto ročníku sa opäť zameriame na viacpočetné rodiny, no budeme radi, ak budeme môcť podporiť i iné rodiny, ktoré materiálnu pomoc na začiatku školského roka potrebujú,“ doplnila Danka Kapucianová.

Ak sa podarí vyzbierať viac pomôcok, Metodicko-pedagogické centrum je opäť rozhodnuté odovzdať ich do vybraných centier voľného času. Ich počet bude záležať od konečného výsledku zbierky.

Aj tento rok sa zbierka pomôcok organizuje v spolupráci s neziskovou organizáciou ĽUDIA ĽUĎOM, n.o., ktorá prevádzkuje darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk. Organizácia ako garant vyberie a odporučí rodiny, ktoré budú obdarované školskými pomôckami. ĽudiaĽuďom.sk má niekoľko samostatných platforiem. Prostredníctvom portálu môžu ľudia, ktorí sa ocitli v núdzi, požiadať o pomoc darcov na webe.

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu