Nie titul robi človeka ľudským

Za 5 rokov sme sa trikrát sťahovali, nie preto aby sme boli nejaká problémová rodina alebo neplatili nájom. Prvý majiteľ nás vysťahoval, lebo potreboval byt, nedal nám ani preplatky, ktoré sme tam mali. Potom sme mali dobrého majiteľa, ktorý bol chápavý, ale musel nám zvyšovať nájom podľa toho ako sa mu zvyšovali poplatky, nedalo sa to už finančne zvládať, tak sme sa rozhodli uskromniť sa a presťahovať do jednoizbového bytu za menší nájom.

Naša nová majiteľka bola študovaná, veterinárka. Mysleli sme si, že je to inteligentný človek a bude s nami jednať normálne. Ale opak bol pravdou. Presne pred rokom, koncom novembra, čiže tesne pred Vianocami sme sa tam nasťahovali. Zmluvu nám dala len do apríla. Bolo to také čudné, každý mesiac si chodila po peniaze, pred tým sme ich posielali na účet. Pri každej návšteve si neodpustila nejaké poznámky, ponižovalo ma to, ale musela som to znášať, aby nás nevyhodila. Keď nám končila zmluva došla s tým, že nech sa odsťahujeme, ale máme čas do decembra, s tým, že zmluvu nám už nedá.
Ale to netrvalo dlho – hneď 3 mesiace na to prišla s tým, že predchádzajúci nájomca jej urobil veľký nedoplatok a tak si to chce kompenzovať nami a zvyšuje nám nájom o 50,- eur  a ak nie, tak nech sa odsťahujeme čím skôr, doslova hneď. Ona bola naštvaná, že vraj si musela zrušiť dovolenku k moru, aby pokryla nedoplatok.

Hneď do dvoch týždňov sme boli preč. Byt sme jej odovzdali vymaľovaný, muž tam opravil aj okná, ale samozrejme to sa nerátalo, ani nebrala do úvahy.
Tak potom sme ju poprosili či nám vráti depozit, ktorý sme jej dali na začiatku, keďže aj novému majiteľovi, s ktorým už máme riadne zmluvu, musíme dať dopredu nájom, tak sme s tým rátali. (Prešlo už niekoľko mesiacov a len dúfame, že kvôli tomu nám nezruší zmluvu.)

Po telefóne nám vynadala, že nič nám nedá a nechá si peniaze na nedoplatky, ktoré nám údajne za 8 mesiacov toľko výjdu, pritom si to mohla aspoň podľa spotreby vyrátať a niečo nám vrátiť. No namiesto toho nám vynadala, že nás prichýlila (ako keby zadarmo sme tam žili) , a že ešte aj psíka sme tam mali.

Čakalo by sa, že niekto kto vyštudoval takú profesiu, miluje zvieratka ale opak je pravdou ak nám to maličké psíča vytkla. Aj keď stále ako došla ho hladkala. Bola to len pretvárka. Myslím, si, že pre ňu bolo asi jedno akú vysokú školu vyštuduje, hlavne, že ma titul.

Nie je naozaj  dôležité, či má človek titul lebo nie podľa, toho sa nemeria ľudskosť.


Parezka podporuje výzvy

Image 16

Prosba o pomoc pre Alžbetku na kupeľnu liečbu

Chceli by sme veľmi aby raz Alžbetka mohla povedať ” rúčka funguje.

Podporiť výzvu

Image 7

Keď som to počula, zrútil sa mi svet

Azda najkrajšie v živote ženy je tehotenstvo aj keď namáhavé obdobie, ale krásne. Všetká tá príprava na bezpečný príchod bábätka.Aj ja som urobila všetko preto aby sa nám vytúžene dieťatko narodilo zdravé. Tehotenstvo prebiehalo bez problémov. No niekedy pri pôrode nejdu veci tak ako by mali. Zranenie nastalo kvôli tomu, že Lalka namala dostatok priestoru, bezpečne prejsť. Ramena sa zachytili. Rúčka je už teraz kratšia ako druhá, nervy a svaly sú trvalé poškodené a nikdy sa nezahoja. Diagnóza : popôrodná paréza brachialneho plexu, horný aj dolný typ, ochrnutie pravej hornej končatiny.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu