Pomáhať je správne. Stále viac Slovákov je presvedčených, že štedrosť nie je prežitok.

20200203_Ludia_Ludom_9M_300x300

V priebehu februára presiahla pomoc sprostredkovaná darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk hranicu 9 miliónov eur. Štedrosť Slovákov, ako aj ich presvedčenie, že je správne pomáhať rodinám v ťažkej životnej situácii, ľuďom so zdravotnými ťažkosťami či mimovládnym organizáciám naďalej rastie.

Portál ĽudiaĽuďom.sk poskytuje bezpečný online priestor pre ľudí, ktorí potrebujú pomoc, a tiež tých, ktorí chcú pomoc poskytnúť. Dôveryhodnosť portálu stúpa, čoho dôkazom je aj značný rast sprostredkovanej finančnej pomoci. Za posledné tri mesiace výška poskytnutých darov presiahla 1,3 milióna Eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to nárast o 86%,“ povedal riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška.

„V novembri a decembri 2019 sme na našom portáli uverejnili niekoľko výziev, ktoré chytili darcov za srdce a podarilo sa ich naplniť v krátkom čase. V jednej nájdeme napríklgrafad príbeh, ktorý potreboval pomoc pri liečení ťažkých nádorov na chrbtici. Keďže na Slovensku mu lekári nedokázali pomôcť, obrátili sa rodičia na kliniku v Nemecku. Liečbu tam však museli hradiť sami. Za necelé dva týždne dokázali naši darcovia pomôcť sumou 20 tisíc eur,“ hovorí o štedrosti ľudí Ella Šingliarová, výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

V spomínanom období spustilo šesť najpočúvanejších komerčných slovenských rádií v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk a občianskym združením malíček projekt Najkrajší hlas, ktorého cieľom bolo zakúpiť 30 detských postieľok s vyhrievanými matracmi do 6 slovenských perinatologických centier. „Tento projekt bežal dva mesiace, počas ktorých sa podarilo cez náš portál vyzbierať 69 tisíc eur. Vďaka nim sa predčasne narodeným deťom skráti čas pobytu v inkubátore, dokonca sa mu niektoré úplne vyhnú.  Budú tak môcť stráviť viac času so svojimi mamami a počuť ich hlas, ktorý im dodáva pocit bezpečia a istoty. Niekoľko postieľok už je odovzdaných a ďalšie sú na ceste,“ hovorí Ella Šingliarová.

V súčasnosti je na portáli zaregistrovaných viac ako 800 aktívnych výziev a ich počet narastá. Finančné prostriedky sprostredkované portálom sú príjemcom zasielané v plnej výške. Bankové poplatky spojené s prevodom peňazí či vedením účtu hradí nezisková organizácia ĽUDIA ĽUĎOM, ktorá portál spravuje. Náklady s tým spojené dokáže organizácia hradiť aj vďaka 2% z daní, ktoré je možné poukázať práve v týchto mesiacoch.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu