Pomoc pre Katku

Chcem sa z celého srdca poďakovať za pomoc pre moju Katku na stránke ludialudom.sk . Niekoľko mesiacov som hľadala sponzorov na pomoc pri kúpe polohovateľnej stoličky KIT od firmy OTTOBOCK. Stolička stojí 6074 €. Pre nás obyčajných ľudí, ktorí žijú len z opatrovateľského príspevku a invalidného dôchodku je to strašne veľa. Ani som nedúfala, že sa nám podarí toľko peňazí vyzbierať. No oplatilo sa sedieť pri internete, písať žiadosti, hľadať adresy a posielať prosby. Našlo sa veľa ľudí, ktorí pomohli a prispeli na Katkin účet alebo reagovali na výzvu na stránke ludialudom.sk. Jeden nemenovaný darca, prispel vysokou čiastkou a to nám veľmi pomohlo, aby sme mohli objednať stoličku.

Týždeň pred 13- timi narodeninami mojej Katky sa ozval pán Kukula z firmy OTTOBOCK, ktorý doviezol Katke vytúženú stoličku. Nastavil ju presne podľa jej zdeformovaného telíčka. Teraz Katku len do sedačky položím a ona tam vydrží sedieť aj štyri hodiny v kuse. Keď ju dám čo i len na chvíľku ležať, aby som ju prebalila, tak sa hnevá. Chce len sedieť v stoličke. Komu by sa chcelo ležať, keď má zo stoličky  konečne iný pohľad na svet okolo seba.

Som šťastná, že máme stoličku, s ktorou môžeme chodiť aj na ulicu medzi deti a Katka v nej vydrží sedieť a sledovať ako sa deti hrajú a naháňajú. Veľmi na to odbremenilo od pestovania. Kým sme stoličku nemali, Katka mi sedávala na kolenách. Pritúlená, spokojná kukala čo sa deje okolo nej. No ja som bola obmedzovaná. Ak som jej chcela dať piť alebo poodsávať, musela som Katku položiť na posteľ a urobiť potrebné úkony, keď ležala. No teraz ju aj nakŕmim, keď spokojne sedí v stoličke.

Na záver ďakujeme všetkým dobrým ľuďom , ktorí nám držali palce a pomohli finančne.

S pozdravom rodina Burianeková

 

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu