Práčka už má svoju majiteľku

Snímka0770.jpg

Nie je to tak dávno, keď k nám do združenia prišla žiadosť o pomoc pre 90-ročnú pani z východného Slovenska a neprešlo ani veľa času odvtedy, keď sme v združení hľadali riešenie, ako tejto pani skvalitniť život. A tak sme zverejnili výzvu zameranú na zakúpenie automatickej práčky, ktorú pani Mária doposiaľ nikdy nemala.

Najskôr ju nepotrebovala, pretože mala dosť sily na to, aby vyprala a žmýkala bielizeň v rukách, neskôr túto činnosť vykonával jej, teraz už zosnulý syn.

No situácia a aj časy sa zmenili.

Vďaka Vám sme pani Márii pred pár dňami a na jej 90-te narodeniny odovzdali jej prvú automatickú práčku. „Ja už som ani neverila, že ju niekedy budem mať,“ skonštatovala pani Mária, keď videla práčku už vo svojom domčeku. „Som šťastná a ďakujem všetkým dobrým ľuďom,“ dodala, keď si uvedomila, že je skutočne jej.

Slzičky. Objavili sa v očiach pani Márie, pretože jej prišlo ľúto, že sa toho nedožil jej syn. „Ďakujem za štedrosť a ľudskosť,“ smutne a zároveň rozrušene dodáva.

Pani Mária sa tak už nebude musieť spoliehať výhradne na pomoc druhých, bielizeň nebude viac nosiť po dedine. „Dcéra mi už ukázala, ako ju ovládať, no  musím sa to ešte naučiť,“ netají z jej ovládania obavy.

My však veríme, že pre pani Máriu sa automatická práčka stane neodmysliteľným pomocníkom a uľahčí jej život na dedine.

Týmto ďakujeme portálu LudiaLudom.sk, ktorý nám umožnil zverejniť túto výzvu.

Ďakujeme spoločnosti Hej.sk, ktorá nám poskytla na danú práčku úľavu z ceny vo výške 40€ a doručila ju na vlastné náklady.

A, samozrejme, ďakujeme všetkým, ktorí na výzvu zareagovali, prispeli a pomohli.

ĎAKUJEME!


Prístav nádeje podporuje výzvy

Image 33

Tréningové centrum pre hendikepovaných

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu