Rok 2016 očami tímu ĽudiaĽuďom.sk: Takto vidí uplynulý rok riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Roland Kyška

krst

Rok 2016 sa pomaly končí. Pre darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk to bol bezpochyby jeden z najúspešnejších rokov. Oslávili sme piate výročie fungovania, vydali sme knihu rozhovorov, zahájili dva úplne nové projekty, v ktorých chceme pokračovať a nadviazali sme na mnohé projekty, na ktorých sme boli účasní aj v predchádzajúcich rokoch. Vďaka všetkým darcom, ktorých je neuveriteľných 51 646 sme pomohli stovkám rodín. A takto vidíme uplynulý rok my, ktorí v ĽudiaĽuďom.sk pracujeme. Prečítajte si najobľúbenejší projekt riaditeľa ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Rola Kyšku a spoznajte výzvu, ktoré ho najviac chytili za srdce.  

Výzva, ktorá ma chytila za srdce:

Portál ĽudiaĽuďom.sk už päť rokov pomáha a verejnosť ho pozná často cez príbehy jednotlivcov, ktorým sa podarilo pomôcť. Bolo ich nemálo. Dnes ale spomeniem inú výzvu a možno sa mnohí zadivia, prečo práve tú. Veď v nej nešlo o záchranu života, zabezpečenie základných potrieb, detí, chorých či starých ľudí v núdzi. Ba práve naopak. Predstavte si skupinu vysokoškolákov a stredoškolákov nielen z Bratislavy, ale z celého Slovenska, ktorí natoľko prepadli folklóru, že mu obetujú svoj čas i peniaze. Folklórny súbor Živel vznikol pred tromi rokmi z ničoho a má už za sebou množstvo úspešných vystúpení. Až kým im po jednom z nich nejaký zloduch neukradol tri kufre plné krojov, z ktorých niektoré mali aj nemalú historickú hodnotu. Smútok, hnev, slzy v očiach, no najmä ohrozené fungovanie súboru i ďalšie vystúpenia. Keď emócie opadli, folkloristi vyrátali, že na nové kroje potrebujú päť tisícoviek. 1370 eur vyzbierali medzi sebou a priateľmi, na chýbajúcich 3630 napísali výzvu na ĽudiaĽuďom.sk. Presne 113 darov prispelo a potrebná suma sa vyzbierala. Živel vystúpil z vďaky aj na slávnostnom večere pri príležitosti piatych narodenín portálu ĽudiaĽuďom.sk. Jeden z mojich priateľov, keď z neho odchádzal, povedal (parafrázujem): „Dnes som pochopil, o čom to celé je. Nech si každý podporí, čo považuje za potrebné podporiť. Nemusia to byť ľudia v núdzi, nech sú to aj umelci, hudobníci, tanečníci, športovci.“ Áno, presne o tom ĽudiaĽuďom.sk je. Je to otvorený portál pre každého, kto potrebuje pomoc. A som rád, že Živlu sa pomoci dostalo.

zivel                   14729093_1117406031630454_3757216807343742467_n

Najobľúbenejší projekt v roku 2016:

Piate narodeniny ĽudiaĽuďom.sk na jeseň tohto roku boli príležitosťou bilancovať i spomínať na spočiatku rozpačité začiatky on-line darcovstva a postupný úspech nášho projektu. Po piatich rokoch je ĽudiaĽuďom.sk významnou a neoddeliteľnou súčasťou charity a tretieho sektora na Slovensku. Keď sme pripravovali knihu Ľudia Ľuďom: Osem osudov, ktoré zmenilo dobro, dostali sme ako jej autori možnosť znovu sa stretnúť s viacerými príjemcami. Sedieť a debatovať s Majkou Šárossyovou v už treťom Svetielku, centre pre rehabilitáciu a vzdelávanie hendikepovaných detičiek, ktoré práve otvorila po Prešove a Trenčíne aj v Bratislave, bol mimoriadne silný zážitok. S Majkou sme sa spoznali pred piatimi rokmi, bola so svojimi deťmi jednou z prvých príjemkýň na našom portáli. Možnosť vidieť, ako napreduje jej dcéra Zorka, ale aj ako Majka šíri dobro ďalej v ňou založených centrách, a vedieť, že malým dielom sme k tomu prispeli, je skvelý pocit. Aj preto som rád, že sme v prvej nami vydanej knihe mali možnosť zaznamenať, ako dobro mení osudy ľudí.

14680724_1114955711875486_3166651304798896987_n 14581467_1114955861875471_1301695093442440095_n Untitled

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu