S e-aukciami sa dostanete aj tam, kam sa bežne nedá dostať

Prírodovedné múzeum

Na aukcie.ludialudom.sk môžete už niekoľko dní dražiť aj návštevu depozitárov Slovenského národného múzea – Prírodovedného múzea. I keď fotografie múmií či lebiek mnohé napovedia, predsa len sme sa ale opýtali riaditeľa múzea Ing. Jána Kautmana, čo presne vydražiteľ uvidí a zažije v depozitároch.

Pôjde totiž o exkluzívny zážitok, vydražiteľ sa dostane tam, kam by ho inak nepustili a môže so sebou zobrať aj niekoho blízkeho, napríklad svoje deti. Súčasťou tohto balíčka je aj sprievod odborníka, ktorý bude odpovedať na všetky jeho otázky.

 

Do charitatívnej e-aukcie ste poskytli návštevy depozitárov Vášho múzea. Čo v nich vydražiteľ môže vidieť?

V depozitároch Prírodovedného múzea (5 oddelení: mineralogicko-petrologické, paleontologické, antropologické, botanické a zoologické) je možné vidieť približne 2,5 milióna zbierkových predmetov. Mnohé z nich nikdy nebudú vystavované a tak ich v skutočnosti môže vidieť len málo ľudí, väčšinou vedci, ktorí chodia do zbierok študovať.  Rovnako je možné vidieť ako sa materiál ochraňuje, ukladá a ošetruje.

 

Vydražiteľ nebude v depozitári sám, bude tam aj odborný pracovník Vášho múzea. Na čo všetko sa môže pýtať?

Odborných pracovníkov ktorí budú sprevádzať výhercu je možné sa spýtať na akýkoľvek problém spojený s múzeom, jeho poslaním a najmä so zbierkami.

 

Mnohí rodičia určite uvažujú nad tým, či by to nebol vhodný darček pre dieťa pod stromček? Odporučili by ste im zapojiť sa do e-aukcie?

Odporučil by som to najmä rodičom, ktorých deti majú zvýšený záujem o prírodu, pre ktoré to bude veľmi zaujímavý zážitok.

 

V čom je osobité Vaše múzeum? Čím by ste k sebe chceli prilákať návštevníkov?

Sme najväčšie prírodovedné múzeum na Slovensku, s najväčším počtom zbierkových predmetov. Máme najväčšiu plochu prírodovedných nových expozícii, ktoré sú  najväčším lákadlom pre všetky generácie obyvateľstva so záujmom o živú i neživú prírodu, tiež  o slovenskú i svetovú biodiverzitu – čiže rozmanitosť prírody.

 

Aký bol Váš rok 2012, čo sa Vám počas neho podarilo?

Rok 2012 je ťažkým rokom pre celú spoločnosť, kde financií nie je nazvyš, napriek tomu sa nám podarilo otvoriť veľmi peknú novú paleontologickú expozíciu.

 

 

O chvíľu tu máme Vianoce, aký darček by ste zaželali Vášmu múzeu, jeho zamestnancom ale i návštevníkom?

Pracovníkom múzea by som zaželal zdravie, pohodu a väčšiu radosť z odbornej práce, návštevníkovi navyše ešte dobrý pocit, radosť, inšpiráciu a poučenie   pri návšteve nielen našich expozícií, výstav a kultúrnych podujatí.

 

Na čo sa môžeme tešiť vo Vašom múzeu v roku 2013?

V roku 2013 by sme chceli pokračovať v obnove expozičnej ponuky Prírodovedného múzea a to konkrétne začať s budovaní antropologickej expozície „Človek v priestore a čase“, pripravovať geologicko-astronomickú expozíciu „Planéta Zem“ a rozsiahlu obnovu mineralogickej expozície „Klenoty Zeme“.

Z výstavných aktivít plánujeme jesennú výstavu najlepších fotografií z medzinárodnej prírodovednej fotografickej súťaže, ktorej prvý ročník budeme vyhlasovať začiatkom budúceho roku.

 

Ak Vás rozhovor zaujal a do depozitárov Prírodovedného múzea SNM by ste sa chceli ísť pozrieť, ich návštevu si môžete vydražiť tu.

 


ĽudiaĽuďom.sk podporuje výzvy

Image 1

Obnovme spolu Krásnu Hôrku!

Sobota 10. marca 2012 sa zapísala ako čierny deň pre slovenské kultúrne dedičstvo. Hrad Krásna Hôrka bol zničený následkom rozsiahleho požiaru. Slovenské národné múzeum žiada o finančnú pomoc všetkých, ktorým nie je história a kultúra Slovenska ľahostajná.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu