Slováci sa vedia spojiť a dosiahnuť zdanlivo nemožné

Ludia_Ludom_10M_blog

Bratislava 7. 4. 2020 – Koncom marca presiahla suma sprostredkovaných darov na portáli ĽudiaĽuďom.sk hranicu 10 miliónov eur. Slováci dokázali, že sa vedia spojiť pre dobrú vec a pomôcť tak tým, ktorí to naozaj potrebujú.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je moderným, dôveryhodným a efektívnym online nástrojom pomoci, ktorý za posledné dva mesiace využilo viac ako 37 tisíc darcov. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je toto číslo trikrát vyššie. Vo februári a marci 2020 darcovia poslali ľuďom v núdzi, zdravotne znevýhodneným, ako aj organizáciám viac ako 1,2 milióna eur, hovorí Roland Kyška, riaditeľ organizácie ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

V posledných mesiacoch Slovenskom prešla obrovská vlna spolupatričnosti a vôle pomôcť štyrom deťom, ktoré potrebujú veľmi drahý liek na spinálnu svalovú atrofiu. Tento liek musí byť aplikovaný do dvoch rokov veku dieťaťa. Malému Riškovi zostávalo do dovŕšenia dvoch rokov len niekoľko týždňov. Práve vtedy sa ukázala sila 10 mil. grafa štedrosť Slovákov. Liek mohol byť Riškovi podaný aj vďaka našim darcom, ktorí prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk prispeli sumou takmer 500 tisíc eur. Až 61% tejto sumy bolo poslaných v priebehu jediného týždňa.

Zázraky sa dejú a my tomu veríme. Sme ešte len na začiatku našej cesty, ale už teraz vieme, že aj keď to nebude ľahké, nikdy to nevzdávame. Ďakujeme všetkým, ktorí sú súčasťou tohto zázraku,“ píšu na svojich sociálnych sieťach Riškovi rodičia.

Desať miliónov eur je obdivuhodná suma a dokazuje, že ľudia na Slovensku sa vedia spojiť a podať pomocnú ruku za akýchkoľvek okolností. ĽudiaĽuďom.sk je adresným, kvalitným a spoľahlivým nástrojom pomoci, ktorý môže využiť každý – ten, kto pomoc potrebuje, aj ten, kto ju chce poskytnúť.

V súčasnosti je na portáli zaregistrovaných viac ako 800 aktívnych výziev a ich počet stále rastie. Podporiť výzvy môžete aj tým, že darujete svoje 2% z daní neziskovej organizácii ĽUDIA ĽUĎOM, ktorá portál prevádzkuje. Z týchto prostriedkov sú uhrádzané predovšetkým bankové poplatky, aby dary mohli byť zasielané príjemcom v plnej výške.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu