Solidarita Slovákov z roka na rok narastá

20191205_Ludia_Ludom_300x300_001

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk každoročne zaznamenáva nárast darov na pomoc ľuďom v núdzi, či mimovládnym organizáciám. Začiatkom roka 2020 presiahla celková suma darov hranicu 8,5 milióna eur. Z toho neuveriteľných 2,8 milióna  eur poslali darcovia v roku 2019.

Portál ĽudiaĽuďom.sk počas svojej deväťročnej existencie zatiaľ nezaznamenal žiadny medziročný pokles sumy sprostredkovaných darov. Naopak, počet darov aj darcov  rastie výrazne rýchlejšie, ako v minulosti „Kým darcovia poslali na pomoc ľuďom v núdzi či mimovládnym organizáciám prvý milión eur, trvalo to približne 4 roky. Aktuálne, len za rok 2019 to bolo až 2,8 milióna sprostredkovaných eur, čo je o 67% viac, než v roku 2018 a až o 108% viac, ako v roku 2017,“ povedala výkonná riaditeľka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o., Ella Šingliarová.

V priebehu roka 2019 na portáli ĽudiaĽuďom.sk pribudlo mnoho silných príbehov, ktoré zarezonovali verejnosťou a aktivovali ľudí k okamžitej pomoci. Medzi nimi bola aj výzva na pomoc pozostalým rodinám obetí tragédií z 13. novembra, kedy pri nehode autobusu zahynulo 12 ľudí, ďalšie tri obete si vyžiadala rozvodnená rieka v Revúcej. Za 13 dní sa podarilo vyzbierať 75 tisíc eur od viac než 3 tisíc darcov.

Darcovia pomáhali aj jednotlivcom, či rodinám v núdzi, ktorí často hľadali pomoc s financovaním liečby alebo rehabilitácií. Martine Buckovej sa na liečbu svojho priateľa Honzu podarilo prostredníctvom výzvy vyzbierať 29 tisíc eur, z toho neuveriteľných 21 tisíc eur prišlo v priebehu troch dní. „Ochorenie ALS, ktoré bolo Honzovi diagnostikované napadá nervový systém a má za následok postupné ochrnutie celého tela. Nielen, že sa chceme na to pripraviť, ako mladí ľudia, no chceme bojovať a hľadať riešenia vo vede a výskume a vy nám týmto pomáhate to zrealizovať. Z celého srdca vám ďakujem,“ odkázala Martina prostredníctvom ĽudiaĽuďom.sk svojim darcom.

„Stúpajúca tendencia darov poukázaných prostredníctvom nášho portálu jednoznačne hovorí o obrovskej spolupatričnosti ľudí v tejto krajine. Je však tiež signálom veľkej dôvery darcov v náš portál, čo si nesmierne vážime,“ doplnila Ella Šingliarová.

Kým v roku 2018 poskytlo pomoc 32 tisíc darcov, v roku 2019 bol ich počet 57 tisíc, čo predstavuje 79-percentný nárast. Zo štatistických údajov darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk vyplýva, že rastúcu tendenciu má aj priemerný počet darov na deň. V roku 2018 to bolo 215 darov v celkovej sume 4,6 tisíc eur denne, v roku 2019 bolo zaznamenaných priemerne až  350 darov denne v celkovej výške 7,7 tisíc eur.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk zaregistrovaných viac ako 770 aktívnych výziev na pomoc. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi.

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu