Vyhrajte unikátny Atlas liečivých rastlín a lesných plodov

Ukážka z atlasu

Mnohí si z detstva pamätajú Atlas liečivých rastlín a lesných plodov, ktorý vyšiel v rokoch 1977 – 1978 v troch vydaniach v náklade vyše 200-tisíc kusov. Bol súčasťou mnohých slovenských domácností a pre mnohých z dnešných tridsiatnikov či štyridsiatnikov aj encyklopédiou, cez ktorú sa zoznamovali so slovenskou prírodou.

Nedávno vyšlo už štvrté, doplnené a aktualizované vydanie. Vďaka ĽudiaĽuďom.sk a autorom atlasu ho môžete mať už čoskoro vo svojej knižnici.

Získa ho jeden z vás, ktorí sa prihlási v období od 15. augusta do 30. septembra 2013 na odber nášho newslettra, teda e-mailového obežníka. Pravidelne ním informujeme o výzvach na našom darcovskom portáli, zaujímavých benefičných e-aukciách či ďalších novinkách.

Podmienkou zapojenia sa do súťaže je prihlásenie sa na odber newslettera či už na hlavnej stránke ĽudiaĽuďom.sk, na stránke niektorej z platforiem, pri registrácii alebo pri darovaní. Do žrebovania budú zaradení tí súťažiaci, ktorí sa z odberu neodhlásia do konca súťaže, teda do 30. 9. 2013. V hre sú aj tí, ktorí už náš newsletter odoberajú, nemusia sa preto prihlasovať ešte raz.

 

Unikátny Atlas liečivých rastlín a lesných plodov prichádza do rúk čitateľov po dlhšom čase v dôkladne prepracovanej a doplnenej podobe, ktorú si vynútili pokroky vo farmakognózii a príbuzných vedných odboroch. Pribudlo mnoho nových rastlín, ktorým súčasná veda potvrdila významné liečivé účinky. Upraviť sa musel aj receptár čajovín.

Ako prvé slovenské dielo obsahuje aj homeopatické upotrebenia, interakcie a nečakané vedľajšie pôsobenie. V diele je prísne diferencovaná oficiálna terapia a odporúčania ľudového liečiteľstva. Každá liečivá rastlina vo svojej dispozičnej schéme obsahuje slovenské, české a cudzojazyčné pomenovania, odborné názvy, uvedenie do histórie a liečenia, výskyt, zber, sušenie, úpravu, pestovanie, obsahové látky, potrebné normy akosti, ľudové i homeopatické upotrebenie a praktické poznámky.

Výhercu publikácie vyžrebujeme v prvý októbrový týždeň a jeho meno uverejníme na facebookovej stránke ĽudiaĽuďom.sk aj na blog.ludialudom.sk. Výhercu budeme o výhre informovať e-mailom, na adresu, ktorou sa prihlásil na odber newslettra. V prípade, ak do 3 pracovných dní neprejaví záujem o výhru a neoznámi nám svoju korešpondenčnú adresu, výhru získava náhradník, ktorého vyžrebujeme spolu s výhercom.

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu