10 miliónov dôvodov, prečo by ste mali dať svoje 2% práve ĽudiaĽuďom.sk

10 miliónov dôvodov, jedna cesta

V čase, keď píšem tento text, sa suma darov, ktoré sme sprostredkovali cez ĽudiaĽuďom.sk blíži k desiatim miliónom. Je to neuveriteľná suma. Neuveriteľná nielen svojou výškou, ale aj množstvom pomoci, ktorá sa v skutočnosti za tými peniazmi skrýva. V ostatných dňoch to boli aj státisíce eur pre deti so spinálnou svalovou atrofiou, ktoré im azda (a pevne v to verím) pomôžu začať doslova nový život.

Náš darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk je jedinou on-line platformou otvorenou rovnako pre jednotlivcov, ako aj pre organizácie. Umožňuje komukoľvek, kto je v núdzi alebo má projekt vo verejnom záujme, požiadať o pomoc všetkých ľudí dobrej vôle. A robíme to už deväť rokov.

Je na mieste sa v mene všetkých ľudí, ktorým ste/sme pomohli, poďakovať každému jednému zo 155 tisíc darcov. No zároveň vás chcem na tomto mieste požiadať ešte o niečo navyše, o 2 percentá z vašich daní. Sú pre nás, ale najmä pre všetkých, ktorým pomáhame, životne dôležité.

Prečo hovorím, že na to máte 10 miliónov dôvodov? Pretože z takmer každého eura, ktoré sme sprostredkovali, žiaľ musíme platiť poplatky bankám alebo firmám, ktoré vydávajú platobné karty. Naším pravidlom je, že príjemca dostáva celý príspevok. Tak ako mu ho štedrý darca poslal. Poplatky si nestrhávame, neprenášame ich na ľudí, ktorí beztak majú sami málo. Hradíme ich práve zo získaných dvoch percent.

Preto ak nám pošlete svoje 2 percentá, môžeme vám garantovať:

  1. Že ich dostanú všetci naši príjemcovia, teda aktuálne viac ako 800 jednotlivcov alebo organizácií, ktorí majú uverejnenú výzvu na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk. Každý nejakým dielom, pretože poplatky platíme za každého z nich. Sú medzi nimi rodičia detí, ktoré potrebujú liečbu či rehabilitáciu, ľudia v núdzi, handicapovaní, ale aj organizácie, ktoré pomáhajú ľuďom v regiónoch, venujú sa ochrane prírody či rozvoju kultúry.
  2. Podporíte projekt transparentného a efektívneho darcovstva, ktorý využilo už 155 tisíc darcov. Každý darca adresne vie, koho podporil a v prípade, ak by jeho dar nebol využitý v súlade s verejnou výzvou, má nárok žiadať si ho späť. On-line vidíte prehľad darov a celkovú vyzbieranú sumu.
  3. Podporíte organizáciu, ktorá už takmer desaťročie pomáha robiť Slovensko lepším. Vytvárame priestor, kde dostanú šancu všetci, ktorí ju potrebujú a zároveň umožňuje darcom, aby oni sami rozhodli, kto ich podporu dostane. O konkrétnej pomoci rozhodujú len a len darcovia, žiadne komisie. Podporujeme tiež vyššiu participáciu a rozvoj občianskej spoločnosti.

To všetko sme už urobili takmer desaťmiliónkrát, s každým jedným darovaným eurom. A budeme to robiť ešte mnohomiliónkrát, aj vďaka vám všetkým. Aj vďaka vašim dvom percentám. Návod, ako ich poslať ĽudiaĽuďom.sk nájdete na daruj2.sk.

Roland Kyška

riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu