4kári opäť pomohli: Frišlovičovci postavia jazdiareň pre deti s autizmom

sek_2

Mobilný operátor 4ka dlhodobo spolupracuje s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk. Tentokrát sme vo Svetový deň povedomia o autizme (2. apríla) spoločnými silami pomohli rodine Frišlovičovej, ktorá chce postaviť jazdiareň pre deti trpiace autizmom.

Na výzvu rodiny Frišlovičovej pribudla v týchto dňoch krásna suma 3087 eur, ktorú venoval operátor 4ka. Každý zákazník, ktorý v Svetový deň povedomia o autizme zrealizoval hovor alebo odoslal SMS, prispel na dobrú vec! „Naši zákazníci v tento deň uskutočnili v našej sieti celkovo 40 830 hovorov a poslali 36 337 SMS. Sme radi, že sme mohli prispieť na ďalšiu peknú vec a zároveň sme vďační aj našim zákazníkom, ktorí sa svojou komunikáciou zapojili do tejto charitatívnej aktivity,“ povedal výkonný riaditeľ SWAN Mobile, a. s., Martin Mosný.

sek_1

Frišlovičovcov sme navštívili a odovzdali sme im symbolický šek. „Veľmi si túto pomoc vážime a sme vďační každému, kto sa zapojil. Vôbec sme takú vysokú sumu nečakali a využijeme ju na pomoc ďalším deťom,“ povedala pani Frišlovičová. Rodičia Frišlovičoví majú 8 ročného Mareka, ktorý je autista. Okrem toho má 13 závažných diagnóz, medzi ktorými sú napríklad obštrukcia pľúc, zlyhávanie termoregulácie, chýbajúce mazové a potné žľazy, jeho telo neprodukuje slzy, má problémy s kĺbmi, motorikou a trpí skoliózou. Keď mal tri roky, oživovali ho 47-krát. Marek nemôže podstúpiť žiadnu operáciu, pretože jeho pľúca by narkózu nezvládli.

Hipoterapia Mareka nielen veľmi ukľudňuje, ale mu aj pomáha držať správne telo a napredovať. Aj preto sa jeho rodičia rozhodli kúpiť mu koňa, ktorého však požičiavajú všetkým deťom z okolia, ktoré trpia podobnými problémami ako Marek. „V súčasnosti k nám chodí na hipoterapiu asi 6 detičiek z okolia. Cvičiť však môžme len keď je dobré počasie, preto by sme potrebovali jazdiareň prekryť a cvičiť za akéhokoľvek počasia,“ vysvetlila Marekova mama. Vďaka všetkým 4károm je rodina Frišlovičová o krok bližšie k ich snu.

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu