Búrky patria k životu

Búrky a s nimi spojené blesky môžu vážne ohroziť život. Niekedy sú častejšie, majú dramatickejší priebeh a vyššiu frekvenciu bleskov, inokedy sú vítaným ochladením a vyskytujú sa zriedkavejšie. A aj keď sa zväčša po skončení búrky všetko opäť zlepší, stabilizuje, nemožno ju podceňovať. Lebo niektoré situácie so sebou prinášajú riziko živelných udalostí, ktoré sa občas nedajú zniesť…

Sú nevyspytateľné. Ťažko sa dá predpovedať miesto, kde vzniknú, nastanú, zasiahnu. So snežením, fujavicou, výskytom krúpok alebo nárazového vetra. S hurikánom. Bez schopnosti tomu zabrániť, s nemožnosťou sa pred ňou skryť.

Cítime výrazné dusno, v diaľke počujeme hrmenie.

No prežijeme.

Sú prípady, kedy podáme pomocnú ruku. Svoju, susedovu, cudziu.

Keď sa nám zdá, že búrka je od nás dosť vzdialená a myslíme si, že riziko zasiahnutia bleskom nám už nehrozí, snažíme sa opustiť voľné priestranstvo, no veľakrát to môže byť vážny omyl. Lebo búrky sa zvyknú opakovať.

Stojíme, nepoužívame dáždnik, vypneme mobilný telefón.

Vyhýbame sa. Mysliac si, že dodržujeme bezpečnú vzdialenosť.

Napätie nás však stále ohrozuje.

Nemôžeme viac čakať. Pomoc musí byť okamžitá.

Ošetríme popáleniny, vykonáme protišokové opatrenia.

Podáme pomocnú ruku. Svoju, susedovu, cudziu.

Naša činnosť sa spontánne obnoví, no ani to nám nezabezpečí absolútnu bezpečnosť.

Aj keď búrky patria k životu…


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 65

...Sama so štyrmi deťmi

Dobrý deň. Volám sa Anka, mám 34 rokov a som sama so štyrmi deťmi na rodičovskej dovolenke. Nachádzam sa v zúfalej situácii a nemám nikoho, kto by mi pomohol.

Podporiť výzvu

Image 54

... DOPLATOK ZA LIEKY, ZDRAVOTNÚ STAROSTLIVOSŤ A ZLEPŠENIE KVALITY ŽIVOTA...

Sama pomáha druhým vo svojom vlastnom občianskom združení, píše projekty pre tých, ktorí to potrebujú..pomôžme jej aj MY... Marcela je mladá 31 ročná žena, ktorá za posledné tri roky strávila v nemocnici viac ako 220 dní, je ťažko zdravotne postihnutá, má za sebou 18 operácií a jej zdravotná dokumentácia váži neuveriteľných 3,5 kg. Je jednou z tých, ktorí by potrebovali finančnú pomoc na privysoké doplatky za lieky, doplácanie zdravotných úkonov, liečení či kvôli cestovnému do nemocníc a na vyšetrenia.

Podporiť výzvu

Image 41

Bojujeme zo všetkých síl - pomôžte nám aj Vy

Degeneratívne ochorenie mozgu, praktická slepota, mentálny postih, spastická kvadruparéza ....diagnózy, ktoré našim dvom deťom nedovolia žiť život plný detských radostí. Branka a Zorku sprevádzajú v živote veľké komplikácie avšak statočne, hoci často so slzami v očiach, žijú svoj život ako malí bojovníci.

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu