DČR: Lívia sa postarala o zranené zvieratko

Lívia získala ocenenie v roku 2002 za Pomoc prírode. Prečítajte si, ako sa postarala o zraneného ježka, ktorému ublížili iné deti.

Bol pekný slnečný deň a my sme sa rozhodli, že pôjdeme do lesa na výlet. Keď sme prišli do lesa, hľadali sme pekné miesto, kde by sme sa zložili. Našli sme krásne miesto, v tieni pod stromom. Vtáčiky krásne spievali a my sme sa pobrali ďalej. Bolo tam krásne, počuli sme na vysokom strome ďobať ďatľa, videli sme dve srnky, sýkorky a malé vtáčatká. Zrazu sme zbadali šiestich chalanov ktorí, nahlas kričali, fajčili a znečisťovali prírodu. Radšej sme sa im vyhli. Krásny deň sme prežili v lese a už sme sa vracali. Ešte stále tam boli tí chalani. Naši išli, no ja som sa trochu zdržala pri pekných kameňoch. Keď som už odchádzala, zbadala som, že tí chalani tam majú nejaké klietky z pletiva. Priblížila som sa a videla som, že v jednej klietke majú malého ježka. Schovala som sa za strom a chvíľu som čakala, čo urobia s tým ježkom. O chvíľu tí chalani odišli a klietky tam nechali. Prišla som k nim bližšie, aby som vypustila ježka. V ostatných klietkach už nebolo nič, ale keď som sa lepšie priblížila k ježkovi, po celom tele mal pozapichované ihly. Všetky ihly som pomaly vytiahla a zobrala som ježka so sebou. Asi týždeň bol ježko u nás doma, keď sa zotavil, dali sme ho von. Na druhý deň tam už nebol. Bol zdravý a ušiel naspäť do lesa. A tak som zachránila malého ježka.


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu