DČR: Mirka priniesla deťom na onkológiu nielen darčeky, ale aj nádej

„Zdalo by sa, že deti po vyliečení budú nemocnicu zďaleka obchádzať. Ale ony sa pravidelne vracajú na kontroly a vtedy sa nezabudnú zastaviť aj u nás – v škole. Prídu sa pochváliť ako sa im darí, vyžalovať rôzne krivdy, porozprávať sa, poďakovať. Prežívame spolu radosti i starosti, prvé lásky i rozchody. Stanú sa súčasťou nášho života, sú to naše deti. A také isté budú aj deti, ktoré sú na oddelení dnes, na Štedrý večer. Sú to naši malí hrdinovia, ktorí majú v sebe obdivuhodnú silu nevzdať sa ani počas náročnej liečby.

Rovnako silnou osobnosťou bola počas vlaňajších Vianoc aj Mirka z Čierneho Balogu, milé útle dievčatko s veľkými úprimnými očami a srdečným úsmevom. Od prvej chvíle sme si padli do oka aj do srdca. Mirka prišla s vážnou diagnózou, postúpila dlhú a ťažkú liečbu. Od začiatku však chcela počuť pravdu a nepripustila inú možnosť, ako úspešné uzdravenie. Podarilo sa.

Teraz na Vianoce, už vyliečená, sa vrátila poďakovať a dať silu a nádej podobne chorým deťom. Prišla spolu s rodičmi a plným autom darčekov nakúpených zo zbierky obyvateľov Čierneho Balogu. Do každej nemocničnej izby priniesla stromček s farebnými guličkami, deťom dávala hrnčeky s vianočnými motívmi a sladkosti. Odovzdala nám množstvo kníh, výtvarného materiálu, video, CD prehrávače, všetko krásne vianočne pobalené. Bola to nádherná sviatočná chvíľa, na ktorú sa Mirka tešila už celé týždne dopredu. Priniesla do nemocnice kus domova, vianočnú atmosféru, ale predovšetkým veľké srdce… Keď ju takú šťastnú pozorovali naši malí pacienti a ich rodičia, zrazu pochopili, že aj nad ťažkou chorobou možno zvíťaziť!

Mirka sa stala radostnou nádejou pre choré deti a stalo sa tak práve na Vianoce. Obdivuhodný nápad, nádherný skutok rodiny Muránskej i obyvateľov Čierneho Balogu. Ďakujeme! Za všetkých tých malých anjelikov, ktorí aj dnes ležia na oddelení detskej onkológie.“

Mirka získala v roku 2005 ocenenie v kategórii Dobrý nápad.


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu