DČR: Zachránila život bratčekovi

V roku 2002 v kategórii Záchrana ľudského života zvíťazila Monika za svoj odvážny čin, ktorým zachránila život mladšiemu bratčekovi. K detskému príbehu dopísala dodatok aj pani riaditeľka školy, ktorú Monika a Gustík navštevovali.

 

Volám sa Monika. Som žiačkou štvrtého ročníka Špeciálnej základnej školy internátnej vo Veľkej Čalomiji. Mám 11 rokov. Bývam na Vieske. Sme štyria súrodenci. Máme sa veľmi radi.

Jedného dňa sa stalo niečo hrozného. Môj mladší brat Gustáv má osem rokov, spadol do kontajnera. V kontajnery horel odpad. Ja som sa hrala so svojimi kamarátkami na okolí. Hneď ako som zbadala čo sa stalo, bežala som mu na pomoc. Vytiahla som ho za pomoci kamarátok z ohňa. Uhasili sme na ňom šaty a zavolali na pomoc dospelého. Ten zavolal záchranárov. Poskytli mu prvú pomoc. Zaviezli ho do nemocnice do Veľkého Krtíša. Odtiaľ bol prevezený do Košíc. Som veľmi rada, že som sa vtedy hrala na okolí. Tak som sa mohla zúčastniť na záchrane života môjho brata Gustíka.

 

Monikin mladší brat Gustík k nám koncom septembra nastúpil do 1. ročníka. Dovtedy sa liečil v nemocnici, dosiaľ má telíčko zjazvené po škaredých popáleninách, jazvu má aj na tvári. Napriek tomu je to živé a milé chlapča. Monika sa o neho príkladne stará aj na internáte, v podstate mu tu nahrádza mamičku. Deti chodia domov len na víkendy a tak ku sebe naozaj lipnú.

Z listu riaditeľky školy Mgr. M. Vargovej


Detský čin roka podporuje výzvy

Image 26

UROBTE AJ VY DOBRÝ SKUTOK-PODPORTE DETSKÝ ČIN ROKA 2013

POMÔŽTE NÁM DOKONČIŤ PROJEKT! UŽ SME TAKMER VO FINÁLE! DETI SI PRÁVE TERAZ V ŠKOLÁCH ČÍTAJÚ PRÍBEHY A UČIA SA POCHOPIŤ, ČO JE DOBRÉ, AKO POMÔCŤ , AKO PODPORIŤ INÝCH, AKO OCHRÁNIŤ LUDÍ I PRÍRODU!

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu