Diagnóza dobrovoľník

Diagnóza dobrovolník

D O B R O V O Ľ N Í C T V O

… dobrota, náklonnosť, ochota.

Tá sa nerobí, ale odovzdáva.

V prospech detí, dospelých, seniorov, výnimočných i chorých, prírody, zvierat, kultúry, školstva, jednotlivcov, kolektívu, organizácií… iných.

Bez nároku na finančnú odmenu.

Prináša…

  • nové zážitky …
  • skúsenosti a zručnosti …
  • priateľov …
  • možnosť sebarealizácie …
  • možnosť byť pre niekoho užitočný …

Za to, že človek – DOBROVOĽNÍK – bezodplatne poskytuje svoje služby, čas, znalosti, vedomosti, schopnosti, zručnosti a energiu v prospech iných ľudí, vecí a ideí. Reaguje na výzvy súčasnosti a usiluje sa prispievať k vytváraniu lepšieho a pokojnejšieho sveta, skvalitniť život iným.

Viem to.

Poznám som.

Som jednou z nich.

A možno jednou z vás.

Ako dobrovoľníčka fungujem od roku 1999. Nepretržite. Dokonca aj v niekoľkých organizáciách súčasne. A viem, že nie som jediná, komu záleží na druhých. Kto pomáha, lebo cíti, že je to jeho poslanie, lebo vie, že prostredníctvom pomoci iným pomáha sám sebe.

Aj preto s občianskym združením Prístav nádeje prinášam „súťaž“. Aby sme mohli druhým ukázať, ako sa to dá. A aby sme inšpirovali.

Možno práve teba.

Každý môže nominovať výnimočných ľudí, ktorí svojou dobrovoľníckou prácou urobili Vaše mesto alebo tento svet o čosi krajším a lepším, a to nezištnou prácou bez nároku na finančnú odmenu. Ocenenie Zrnká pomoci je prejavom vďaky, pozornosti a úcty za dobrovoľnícku, nezištnú pomoc.

Nominovať môžete jednotlivcov, ale aj kolektívy či manželské dvojice pôsobiace v sociálnej, zdravotníckej, kultúrnej, vzdelávacej, enviromentálnej oblasti a v oblasti práce s deťmi a mládežou.

Prihlasovací formulár s názvom Nominácia na ocenenie „Zrnká pomoci“ ako aj ostatné podrobnosti o súťaži nájdete na našej webovej stránke.

Z prihlásených nominantov občianske združenie Prístav nádeje vyberie troch jednotlivcov a tri kolektívy, ktorým bude udelené ocenenie Zrnká pomoci a špeciálne vyrobený darček počas benefičného koncertu Žijeme spolu 1. októbra 2013 v Banskej Bystrici za účasti predstaviteľov mesta a médií.

Nie je to ťažké.

Stačí len otvoriť svoje srdce.

Lebo verím, že s „diagnózou“ dobrovoľník nás po svete chodí veľa.

Tak ich spoločne nájdime.

A my ich oceníme.


Marci V.K. podporuje výzvy

Image 1

Prístav nádeje - TRÉNINGOVÉ CENTRUM PRE HENDIKEPOVANÝCH

Tréningové centrum pre handicapovaných ako jediné v Banskobystrickom kraji (resp. v tomto spojení jediné na území SR) vytvára pracovné a zácvikové príležitosti pre ľudí s telesným a zmyslovým hendikepom. „Mäkkosťou“ svojho pracovného prostredia ponúka podmienky pre pracovné uplatnenie sa aj napriek obmedzeniam, ktoré telesné a zmyslové postihnutie so sebou prináša čím zvyšuje kvalitu života hendikepovaných.

Podporiť výzvu

Image 22

Darujme zdravie formou liečebno-rehabilitačného pobytu

Hendikep. Postihnutie. Choroba. Dlhodobá. Chronická. A niekedy poúrazová. Mali by sme urobiť všetko pre obnovu, alebo náhradu porušenej funkcie, ktorá v rámci procesu rehabilitácie osoby so zdravotným postihnutím vytvorí základné predpoklady pre jej integráciu. Pre nás – ľudí so zdravotným postihnutím – je rehabilitácia najdôležitejšia. Je to šanca, nádej, ale i tvrdá drina. Posun vpred.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu