DLH – krátky príbeh na potešenie duše.

Jeden veľmi bohatý človek mal mnoho dlžníkov. Keď ostarel, zavolal si niekoľkých dlžníkov a povedal im: “Keď mi dnes nemôžete vrátiť, čo mi dlhujete, a slávnostne odprisaháte, že mi splatíte svoje dlhy v budúcom živote, spálim zmenky, ktoré ste mi podpísali.”

Prvý dlžník mu dlhoval menšiu sumu. Odprisahal, že v budúcom živote bude svojmu veriteľovi koňom a že ho bude nosiť na chrbte, kam len bude chcieť. Starec ponuku prijal a listinu s dlhom spálil.

Druhý dlžník dlhoval viac peňazí a sľuboval:”Som pripravený stať sa tvojím volom. Budem ťahať pluh, pooriem ti pole, budem ti voziť seno, a tak dlh splatím.” Starec súhlasil a spálil aj jeho zmenku.

Posledný na rade bol muž s obrovským dlhom. “Aby som splnil svoj dlh, budem v budúcom živote tvojím otcom.”

Starec sa rozzúril, chytil palicu a chcel bezočivého dlžníka zbiť.

“Len počkaj s tou bitkou, hneď ti to vysvetlím,” bránil sa dlžník. “Môj dlh je obrovský. Iste som ho nesplatil ani vtedy, keby som sa stal tvojím volom a koňom. Som ochotný byť tvojím otcom. Tak budem pre teba pracovať vo dne v noci. Budem ťa chrániť, keď budeš malý a budem sa o teba starať, kým vyrastieš. Som pripravený priniesť akúkoľvek obetu a riskovať aj život, aby ti nič nechýbalo a keď umriem, zanechám ti celé bohatstvo, čo nahonobím.

Nie je to omnoho viac, ako byť tvojím volom a koňom?
Nie je to dobrý návrh, ako ti splatiť dlh?

Z knihy Bruno Ferrero – Kruhy vo vode (Malé príbehy na potešenie duše)


Parezka podporuje výzvy

Image 16

Prosba o pomoc pre Alžbetku na kupeľnu liečbu

Chceli by sme veľmi aby raz Alžbetka mohla povedať ” rúčka funguje.

Podporiť výzvu

Image 7

Keď som to počula, zrútil sa mi svet

Azda najkrajšie v živote ženy je tehotenstvo aj keď namáhavé obdobie, ale krásne. Všetká tá príprava na bezpečný príchod bábätka.Aj ja som urobila všetko preto aby sa nám vytúžene dieťatko narodilo zdravé. Tehotenstvo prebiehalo bez problémov. No niekedy pri pôrode nejdu veci tak ako by mali. Zranenie nastalo kvôli tomu, že Lalka namala dostatok priestoru, bezpečne prejsť. Ramena sa zachytili. Rúčka je už teraz kratšia ako druhá, nervy a svaly sú trvalé poškodené a nikdy sa nezahoja. Diagnóza : popôrodná paréza brachialneho plexu, horný aj dolný typ, ochrnutie pravej hornej končatiny.

Podporiť výzvu

Image 3

Pomôžte nám spraviť ďalšie krôčky vpred a darovať Vanesske úsmev na tvári pri každodennom boji za šťastím

Máme dcérku Vanessku, ktorá trpí rôznymi ochoreniami a preto musíme 2-krát týždenne niekedy aj viac dochádzať za doktormi a na rehabilitácie čo je finančne veľmi nákladné a už to nezvládame. Verte mi že v živote by nás nenapadlo, že raz budeme prosiť o finančnú pomoc ale mi už nemáme iné riešenia keď chceme vyliečiť našu dcérku a dopriať jej plnohodnotný život ako majú ostatné deti a verte mi že robíme od jej narodenia preto všetko a nič nás nezastaví a budeme vďačný za každú poskytnutú pomoc. Ďakujeme

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu