Expresná cesta okolo sveta či rande s cudzincom – aj o tom bolo Spolu svetom na Kuchajde

nafukovaci hrad

Včera, v posledný aprílový deň, sa počasie pochlapilo. Včerajšok bol jediný deň v týždni, kedy bolo v Bratislave krásne slnečno, príjemne a teplo na tričko. A presne to sme všetci chceli. Včera sa totiž na bratislavskej Kuchajde cestovalo svetom!

ĽudiaĽuďom.sk v spolupráci so zahraničnými študentmi z programu Erazmus pripravili pre deti akciu s názvom Spolu svetom. Každá krajina, ktorá bola študentom na podujatí zastúpená, mala vlastný stánok, kde sa deti aj ich rodičia dozvedali pikošky z danej krajiny. Napríklad, že Španieli prvú hodinu na pracovisku všetci do jedného sedia vo firemnej kaviarni, že hranolky pochádzajú v skutočnosti z Belgicka, že toaletný papier vynašli Číňania, alebo že Slovinci ponúkajú turistom hotelové izby zariadené ako cely (vrátane mreží) a turisti si tak môžu vyskúšať “stráviť noc vo väzení”. :)

Erazmáci hrali s deťmi hry typické pre ich krajinu. Deti za ich absolvovanie zbierali pečiatky do cestovných pasov. Súčasne bol pre malých aj veľkých návštevníkov pripravený sprievodný program. Bábkové divadielko, pri ktorom deti sediace na pódiu chvíľami ani nežmurkali :) Divadlo na rázcestí z Banskej Bystrice tak deťúrence vtiahlo do deja, že tieto kričali, radili postavičkám a smiali sa na plné hrdlá. Koho z detí neoslovilo divadielko, mohol sa vyjašiť v nafukovacom hrade, dospelí obdivovali vystúpenie folklórneho súboru Technik. Poobede sa deti na workshope učili bubnovať, Filipko sa veľmi tešil na bubnovačku, dokonca mu mamina musela priniesť z domu vlastné bongo :)

Po celý deň bolo možné zakúpiť si v stánku ĽudiaĽuďom.sk tombolový lístok za dobrovoľný príspevok. Na záver podujatia sa žrebovali výhercovia tomboly. Viacero cien sa podarilo vyhrať aj našim príjemcom. Niekto sa tešil z hračiek, niekto z externej nabíjačky na mobilný telefón, iný z farieb a pasteliek, či z darčekového poukazu na Divokú Vodu alebo do aquaparku v Šamoríne. Celý výťažok z tomboly bude pripísaný na výzvu malej Alžbetky Slovenskej na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

tomaskoBol to deň plný radosti a hier. Keď sa naši príjemcovia s nami lúčili, objímali nás a ďakovali za krásny deň. No v skutočnosti to bolo opačne. Ja som poďakovala im. Za krásny deň s nimi, za stretnutie, prvé, či opakované, za radosť a energiu, ktorú do mňa vliali, za ich úsmevy, pohladenia, stisky rúk. Jedna vec je sedieť v práci za počítačom a robiť všetko pre to, aby sme pomáhali našim príjemcom získať od darcov peniaze na liečbu, stravu či zdravotné pomôcky, ale stretnúť sa s nimi a porozprávať sa, to je to, čo na tejto práci mám tak rada. Kiež by sme sa stretli opäť čo najskôr!

A viete čo? Prezradím vám všetkým na záver pikošku: ĽudiaĽuďom.sk nielen pomáha, ale aj spája! Naše dve dobrovoľníčky, ktoré celý deň pomáhali v stánkoch Talianska a Číny, večer po pobalení všetkých vecí a skončení podujatia, odišli na rande so študentmi z Erazmu. Ale psssst! ;)

PS: Naši príjemcovia sú úžasní ľudia! Hoci sami potrebujú pomoc, aj oni pomáhajú. Včera nám pani Beňová, ktorá cestovala vlakom až z Beluše, priniesla batoh plný štuplíkov pre Tobiaska.

 


Daniela Lališová podporuje výzvy

Image 43

Prosím o finančnú pomoc aj v mene svojich vnúčat.

Som 61 ročná inv. Dôchodkyňa a už 8 rokov sa starám o svoje 2 vnúčatá, ktoré mám zverené do náhradnej starostlivosti. Teraz majú 11 a 13 rokov, nároky na financie sú väčšie a väčšie...

Podporiť výzvu

Image 95

Zo srdca chcem poprosiť, pomôžte nám aj naďalej pokračovať v liečení dcérky. Ďakujeme za nádej.

Alžbetka by rada robila s pravou rúčkou to čo aj s ľavou, no nejde jej to kvôli zraneniu, ktoré mala keď prichádzala na tento svet. Pomohlo by jej však liečenie, terapie a zakúpenie rôznych pomôcok. Prosím o nádej absolvovať potrebné liečenia, terapie rehabilitácie, zakúpenie potrebných pomôcok pre moje slniečko, ktoré nadovšetko milujeme. Chceme urobiť maximum, a možno ešte aj viac. Chceme dať dcérke do života všetko čo bude potrebovať, vyskúšať dostupné možnosti, aby jej detstvo a život bol čo najplnhodnotnejší.

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu