Keď šlabikár je už nuda

Pokračujeme v uverejňovaní knižných tipov, tentoraz pre malých školákov. Uvádzame pár vybraných titulov, ktoré si vedia prečítať už sami. Príbehy vtiahnu Vaše ratolesti do sveta fantázie, sú plné šibalstiev a dobrodružstva.


 

 

 

Arnold Lobel: Pán Sova

(Prešov: Občianske združenie Slniečkovo, 2012)

Kniha pre deti Pán Sova je o kom inom ako o pánovi Sovovi, ktorý býva v malom útulnom domčeku. Žiť sám nie je ľahké, niekedy sa pán Sova bojí, inokedy je mu smutno za kamarátom, so všetkým si musí poradiť sám. O neuveriteľné zážitky však nemá núdzu. Jeho bláznivé, nepraktické a detinské nápady ako riešiť problémy okúzlia malých aj veľkých čitateľov. Rozprávky z detskej knihy Pán Sova  nie je možné si neobľúbiť. Celkovú atmosféru knihy dopĺňajú originálne ilustrácie autora Arnolda Lobela.

 

Guy Bass: Zošidlo

(Bratislava: Slovart, 2012)

V podzemí starobylého zámku robí bláznivý profesor Erazmus svoje čudesné pokusy a vytvára rôznorodé živé tvory. Na svoj prvý výtvor však dávno zabudol. Malé, takmer ľudské stvorenie Zošidlo sa, chúďa, už celé roky snaží medzi týmito podivnými príšerami upútať pozornosť. Keď mestečko navštívi potulný cirkus a jeho hlavný cirkusant prisľúbi strašidielku lákavý život hviezdy, Zišidlo sa teší, že sa mu konečne otvárajú nové obzory. Najprv však musí chytiť profesorov najnovší výtvor – trojrukú obludu, ktorá sa omylom dostala na slobodu.

 

Mária Rázusová –  Martáková, Ľudmila Podjavorinská: Do školy

(Bratislava: SPN – Mladé letá, 2012)

Výber z najkrajších veršov pre malých recitátorov od dvoch známych slovenských autoriek. S poetickými veršíkmi vyrástlo už niekoľko generácií detí. Básničky o veveričkách, vtáčikoch, zvieracej škole a pestrých kvietkoch najlepšie nabrúsia detský jazýček – a nielen školákom.

 

Toňa Revajová: Johanka v Zapadáčiku

(Bratislava: Slovart, 2012)

Johanka sa s mamičkou a malým Samkom presťahuje do Zapadáčikova. Myslí si, že si nikdy nezvykne. Postupne však začína spoznávať nielen deti v škole, ale aj susedov. Zisťuje, že aj v Zapadáčikove má priateľov, dokonca lepších, ako v meste.

 

 

Nabudúce si povieme niečo viac o knihách pre starších školákov. Našim najmenším sme sa venovali v predchádzajúcom blogu.


Knižnica pre mládež mesta Košice podporuje výzvy

Image 100

Kniha, aká tu nebola

Chcem pomôcť vydať lexikón, ktorý je už napísaný a pripravený do tlače. Na tlačiareň potrebujeme cca 900 eur. Prináša životopisy 230 nevšedných panovníkov celého sveta, ktorí sa stali svätými. Ich životné osudy sú príbehmi, ako sa dá zladiť vládnutie a morálka. Takáto publikácia na československom trhu nie je. Je vhodná pre širokú verejnosť, no zároveň faktograficky príťažlivá aj pre historikov, hagiografov... Zaujímavá pre veriacich i nábožensky nezaradených.

Podporiť výzvu

Image 3

Šikovné ruky vozičkárov v Trnave

Dlhodobým cieľom projektu „Šikovné ruky vozičkárov“ je priviesť ľudí pripútaných na vozíky k pravidelnej záujmovej činnosti v kolektíve podľa ich zdravotných možností a záujmov, ktorá im bude prinášať radosť a zlepší kvalitu ich života.

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu