Nájsť dobrého lekára, je ako nájsť ihlu v kope sena.

Neustále žastnem nad naším zdravotníctvom, respektíve lekármi odborníkmi na zdravie.
Dnes sa mi opäť potvrdil jeden fakt a to ten, že som bezmocná, ak ochoriem a ten kto by mi mal pomôcť (lekár) sa tvári ako by nič.
Už od septembra ma skúmajú, vyšetrujú rôzni lekári – nevedia príčinu bolesti, ktoré už 2 roky musím znášať, nemôžem ani lieky od bolesti, lebo mám alergiu na všetko, čo obsahuje látky tlmiace bolesť, tak po vylúčení možných príčin som sa dostala na vyšetrenie k ortopédovi, u ktorého som mimochodom začínala, keďže ma bolí v krížoch. Vtedy mi povedal, že to nie je určite z chrbtice, samozrejme.

Dnes som nakoniec išla k nemu už z potvrdenými výsledkami od urológa, gynekológa, gastroendokrinológa, kde sa už vylúčilo všetko. Prekvapenie nastalo, ak mi ortopéd už konečne po akom takom vyšetrení, keďže v septembri ma ani len nepozrel, povedal, že mám veľké brucho nech schudnem a potom ma nič bolieť nebude. Nakoniec na moje  naliehanie ma vypísal na magnetickú rezonáciu, ktorá by už mala konečne ukázať, aká je príčina bolesti či naozaj mám iba schudnúť. Keďže k  ortopédovi chodím aj s dcérkou a synom, dnes som dostala ďalšiu priúčku.

Syn sa začal hrbiť v škole, samozrejme, nastáva skolióza – sťažuje sa na bolesti chrbtice, to všetko som lekárovi pri vyšetrení povedala, no do správy napísal, že syn neudáva žiadne bolesti. Pýtam sa prečo? Ak poviem viackrát pri vyšetrení, že má bolesti, ako si dovolí napísať niečo iné. Vypísal nás k protetikovi. S dcérkou to dopadlo tak isto,  má viac problémov, tiež má bolesti, sťažuje sa. Tak na toto mi tiež dal odpoveď, a to takúto:  je to dieťa a to neviem posúdiť, či si vymýšľa, aby sme ju len poľutovali, pričom si myslím, že nejako zvlášť dcérka nemusí na seba upozorňovať, pretože si ju z mužom láskame, objímame kedykoľvek počas dňa nemá s prejavom citov žiaden problém. Niekedy to možno až preháňame lebo sa z nej tešíme, aj  z každej maličkosti, ale to lekár samozrejme nevie.
Vrátim sa ešte k ortopédovi, vrchol všetkého bol, pri odchode ma upozornil len tak už medzi dverami, že sa u neho od teraz platí za kontrolné vyšetrenie 2,50,-eur, keďže on má nejaké náklady na údržbu ambulancie, takže som musela zaplatiť za tri vyšetrenia za seba, syna a dcérku 7,50,- Spolu nás vyšetroval zhruba 30 minút, je to naozaj na zamyslenie. Zaplatila som ani neviem za čo, pomôcť mi nepomôže a ani deťom, poslal nás k inému lekárovi, ktorý to má poriešiť, a možno keď budem mať vyšetrenie z MR mi povie o riešení môjho problému viac, ale on už teraz vie, že mi nič nenájdu len ma vysmial, že sa mám viac hýbať.

Nevravím, že nemám nadváhu, áno mám, ale to že mám vyduté brucho tiež môže niečo znamenať, hýbem sa myslím dosť, keďže lietam po lekároch, s dcérkou cvičíme aj spolu, neprejedám sa lebo ani nemám čoho sa prejedať, to sú veci ktoré viem posúdiť aj ja, len lekár to nevidí, to, že ak sa napijem čo i len vodu brucho mi stvrdne ako kameň lekári neberú vôbec do úvahy a ani iné príznaky, ktoré im uvádzam. Pýtam sa, na čo mám ísť k lekárovi keď ma nepočúva, do správy napíše klamstvo, odvody si ľudia platia a načo, aby ak ochorie človek, s nim takto zametali a pomoci sa nedočká.

Som nazlostená a viem, že každý kto ma takúto skúsenosť ale riešenie už márne budem hľadať, nič sa nemení.
Len som chcela napísať takúto kritiku aj keď viem, že mi to nepomôže v riešení ale musela som to napísať. Ďakujem ak ma niekto pochopí a dá mi za pravdu, že dobrého lekára nájsť, je ako nájsť ihlu v kope sena.

 

 


Parezka podporuje výzvy

Image 100

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Pomôžte Alžbetke absolvovať potrebné rehabilitačné liečenia, aby raz mohla povedať " rúčka funguje"

Podporiť výzvu

Image 17

Zakúpenie prenosného kyslikové prístroja

Pomôžte nám zákúpiť oxi prístroj, aby sme aj doma mohli využívať terapiu, ktorá nám pomôže zlepšiť zdravotný stav malej Alžbetke.

Podporiť výzvu

Image 7

Keď som to počula, zrútil sa mi svet

Azda najkrajšie v živote ženy je tehotenstvo aj keď namáhavé obdobie, ale krásne. Všetká tá príprava na bezpečný príchod bábätka.Aj ja som urobila všetko preto aby sa nám vytúžene dieťatko narodilo zdravé. Tehotenstvo prebiehalo bez problémov. No niekedy pri pôrode nejdu veci tak ako by mali. Zranenie nastalo kvôli tomu, že Lalka namala dostatok priestoru, bezpečne prejsť. Ramena sa zachytili. Rúčka je už teraz kratšia ako druhá, nervy a svaly sú trvalé poškodené a nikdy sa nezahoja. Diagnóza : popôrodná paréza brachialneho plexu, horný aj dolný typ, ochrnutie pravej hornej končatiny.

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu