Pomôžte nám svietiť

svetielko

,,Človek sa má podobať sviečke, ktorá sa stravuje tým, že iným svieti.” Sv. Augustín

Sviečka. Symbol svetielka v tme. Svetielko nádeje.

Pre tých, ktorí sú dlhodobo odkázaní na pomoc iných, je svetielko nádeje dôležitou súčasťou ich samých. Preto, lebo im dodáva nádej v beznádeji. Preto, lebo im pomáha posunúť sa ďalej. Preto, lebo im pomáha znášať ťažkosti, ktoré by za iných okolností nezvládli.

Čo si predstavíte pri pojme detská onkológia, ak sa vás netýka? Hlávky detí bez vláskov, rúška na tvári, smutné očká, nešťastné matky, ale aj otcov? Nemocničné prostredie, chorobu, či beznádej? Smrť?

A čo by ste videli, ak by ste si predstavili, že ste súčasťou detskej onkológie ako rodič sprevádzajúci svoje dieťa? Uzdravenie. Bez akýchkoľvek pochybností by ste verili v uzdravenie, v pomoc lekárov, v príjemnosť nemocničného prostredia, v to, že vášmu dieťaťu bude poskytnuté len to najlepšie tak,  že si vôbec nebude vedomé ochorenia. Lebo by ste nechceli, aby to vo vašom prípade bolo inak.

Rozdielny pohľad na onkologické ochorenie v prípade ak sa nás týka a ak nie, je evidentné a pochopiteľné. A nami neodsudzované. A sme šťastní, ak sme sa nikdy nevideli a ak ste k nám predsa len zavítali, bolo nám cťou postarať sa o vás. To už potom viete, že sprevádzať vás od začiatku až po odchod domov, ba ešte aj potom, je našou prioritou.

Chceme, aby na detskej onkológii bolo veselo. Aby oči detí žiarili šťastím, aby neboli samé vo svojom ochorení, aby sa tešili z každého dňa, lebo každý deň im chceme priniesť niečo nové.

V prípade, ak sú deti nevyliečiteľne choré, dbáme o ich komfortnú prepravu domov a k lekárom, o ich odbornú starostlivosť, o ich dôstojný a šťastný život a dožitie v domácom prostredí, prostredníctvom mobilného hospicu, ktorý sme zriadili v roku 2013. Zúčastňujeme sa poslednej rozlúčky, prispievame na pohreb. Organizujeme stretnutia rodín, ktoré takto o dieťatko prišli.

S hlbokou pokorou považujeme za dôležité povedať vám jednu dôležitú skutočnosť. Celá naša činnosť je závislá od vás. Od vašich príspevkov a pomoci. Od vašej spolupatričnosti a ochoty.

Buďme teda spoločnou nádejou pre deti. Buďme ich svetielkom. Pomôžte nám byť sviečkou, ktorej plameňom ste vy.

Buďme sviečkou, ktorej plameň je posilňovaný tým, ako iným pomáhame a horí iba vtedy, ak sme plnohodnotní v ľudskosti.

Posilnite svoje svetielko tým, že Svetielko nádeje, o.z. podporíte a tak umožníte, aby naďalej mohlo vykonávať svoju činnosť pre naše deti. Lebo deti sú naša budúcnosť.

Ďakujeme.
logo


Svetielko nádeje, Centrum pomoci detskej onkológie podporuje výzvy

Image 1

Svetielko nádeje, centrum pomoci detskej onkológie

Na Klinike pediatrickej onkológie a hematológie je o dieťa po zdravotnej stránke postarané na vysokej úrovni, o čom svedčí fakt, že sa k nám chodí liečiť viacero detí nie len k oblasti našej pôsobnosti a teda zo stredného Slovenska, ale vyhľadali nás rodiny aj z iných častí Slovenska. Činnosť Svetielka nádeje spočíva v psycho- sociálno- ekonomickej pomoci čo znamená, že sa snažíme vzdialiť deti a rodiny od myšlienok spojených s ochorením rôznymi spôsobmi. Pomáhame im nie len rôznymi finančnými príspevkami, ale poskytujeme služby, vďaka ktorým sa ich náklady na liečbu zmiernia. Samozrejmosťou je prítomnosť rodiča na oddelení a na izbe spoločne s dieťaťom. Izby sú už niekoľko rokov krásne prerobené a prispôsobené dlhodobej hospitalizácii.

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 28

Damiánkov sen

Damiánko sa narodil so vzácnou diagnózou downov syndróm.......

Podporiť výzvu