Prečo pribúda chudobných? Pretože si platíme za prednášky ,,Ako zbohatnúť´´

chudoba

chudobaKnihy o pozitívnom myslení, prednášky platené, či zdarma. Prešla som ich niekoľko. Aj tie, kde prednášali o tom, že prednášky sú zbytočné a ako sa nemá na ne chodiť. Výsmech.

Bohatý človek, ktorému nechýba pokora vám nepovie, ako máte zbohatnúť. On vám povie, že cesta k bohatstvu je náročná, že ide o drinu, vzdelávanie, že to, koľko peňazí budete mať, je len na vás a na tom, čo ste ochotný pre to urobiť. Manuálne. A že žiadny kurz vás nenaučí zbohatnúť. Verte, že nik z tých, ktorí pravidelne na týchto prednáškach sedia, bohatí nebudú.

,,Keď sa budete rozprávať s chudobou, chudobní budete, keď sa budete rozprávať s bohatými, budete bohatí, lebo prevezmete ich myslenie.”

A ja sa pýtam, čo je chudoba a čo je bohatstvo?

A kto nám dáva právo súdiť a rozdeľovať iných na chudobných a bohatých? Kto má právo prikázať nám, alebo poradiť, s kým sa budeme rozprávať a koho myslenie prevezmeme?

Koľko povrchnosti.

Koľko povýšenia.

Namiesto toho, aby sme sa stretávali na kurzoch, sedeniach, soireé, alebo to nazvime, ako len chceme a učili sa pokore, tolerancii, posilňovaniu dobra v nás, si platíme za kurzy, ktoré nás učia, ako máme zbohatnúť. Nie duchom. Zbohatnúť. Zo slajdov na vás kričia eurá a doláre a peniaze a many a lóve…

Namiesto toho, aby sme sa učili pochopiť iných sa učíme mať radi len a len seba. ,,Kto nemá rád seba, nemôže mať rád iných.”  To čo sú za klamstvá?

Namiesto toho, aby sme sa naučili povedať susedovi, alebo kolegovi, ktorý pomoc potrebuje ,,áno´´, učia nás hovoriť ,,nie´´!

A namiesto posilňovania sebavedomia a sebarozhodovania v nás obyčajnou vetou: ,,čokoľvek budeš v živote robiť, rob to najlepšie ako vieš´´, dostávame príkazy, alebo dobré rady, ako byť bohatý.

A tak sa delíme. Na chudobných a bohatých. Vy z prednášky odchádzate s vedomím, že bohatý nikdy nebudete (z rôznych dôvodov) a jeden z vás odchádza s tým, že možno raz bude.

Odchádzate sa a pýtate sa, čo vám táto prednáška dala a z akých dôvodov tento bohatý človek prednáša hŕstke chudobných, ako zbohatnúť.

Nie. Nespája sa mi bohatstvo so zlom. A neprotivia sa mi ani peniaze. Potrebujeme ich. A raz snáď bohatá budem aj ja. Ale tak po svojom. Tak, aby mi eurá, doláre, peniaze a many a lóve nepomútili mozog a aby som nezabudla na to kým som, ako som to dosiahla, ale hlavne (!)…

…. hlavne, aby som nezabudla na ľudí okolo mňa. Tak, ako nechcem, aby oni zabudli na mňa, až to raz budem potrebovať….

Lebo len jediné je podľa mňa dôležité, čo chcem vštepiť mojim deťom do hláv: pokora a ,,čokoľvek budeš v živote robiť, rob to najlepšie ako vieš´´.

 

Foto zdroj: internet


Ingrid podporuje výzvy

Image 12

Zdravie je tak krehučké, .... teraz sme tu, zajtra nemusíme.

Viem o čom píšem, o čom hovorím. Stále som v strehu či Katka dýcha, či vôbec žije. V noci načúvam a sledujem či je manžel v poriadku,... Veľa krát si hovorím, čo by som dala za to, keby sme boli zdraví, keby sme mali normálny život aspoň chvíľu bezstarostný, aspoň niekoľko hodín, dní, len tak sedieť a nič nerobiť. O dovolenke môžem len snívať. Odkedy mám Katku neviem čo je poriadne sa vyspať, neviem čo je cez deň nedívať sa na hodiny kedy jej dať jesť piť, lebo vypýtať si nevie,...

Podporiť výzvu

Image 0

Pomoc pre Inak obdarených

Keď ochorie člen rodiny na zákernú chorobu, alebo po úraze ostane na vozíčku, ale aj ak sa narodí dieťa, ktoré má v lekárskej správe rôzne ťažké diagnózy, pre rodinu je to šok. Nevedia sa vysporiadať s myšlienkou, čo sa stalo, veľa krát sa pýtajú : Prečo sa to stalo? Prečo práve nám? ...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu