Knihy pre deti: Prvé čítanie

Kvak a Čľup nepoznajú nudu

Pokračujeme v uverejňovaní knižných tipov pre najmenších čitateľov a ich rodičov. Dnes sme sa zamerali na tých, ktorí si vyberajú možno svoju prvú čitateľskú métu. Odporúčania pre najmenších nájdete v našom prechádzajúcom príspevku.

 

Arnold Lobel: Kvak a Čľup nepoznajú nudu

(Prešov : Občianske združenie Slniečkovo, 2011)

V poradí štvrtý a posledný diel voľne nadväzujúcich rozprávok o živote dvoch kamarátov žabiakov Kvaka a Čľupa. Kniha vyšla v osemdesiatich jazykoch a patrí medzi najčítanejšie knihy v dejinách povojnovej detskej literatúry.

 

Arnold Lobel: Kvak a Čľup sú spolu

(Prešov : Občianske združenie Slniečkovo, 2009)

Legendárna kniha hrejivých, vtipných príbehov o priateľstve žabiaka Kvaka a ropušiaka Čľupa má všetko, čo špičková detská kniha má mať. Kvak a Čľup nevedia byť jeden bez druhého, nenudia sa ani chvíľu. Vymýšľajú nové príbehy, ich dobrodružstvá sú vždy veselé. Kniha je výnimočne vhodná pre deti na prvé čítanie. Zároveň je ideálnou knihou pre spoločné čítanie rodičov s deťmi.

 

Arnold Lobel: Veselý rok s Kvakom a Čľupom

(Prešov : Občianske združenie Slniečkovo, 2010)

Kniha hovorí o dôležitých a podstatných hodnotách, ako je priateľstvo, odpustenie, vzájomná pozornosť. Jednotlivé príbehy sú jednoducho spracované, blízke detskému čitateľovi: ako sa Čľup prekoprcol do snehu, ako Kvak hľadal jar, ako hrabali lístie…

 

Maľované čítanie pre deti

(Bratislava : Fragment, 2009)

Knižka plná krátkych rozprávok je napísaná netradičným a hravým spôsobom. V texte sú kvôli zjednodušeniu a na spestrenie niektoré slová nahradené peknými ilustráciami. Toto čítanie nie je nijaká drina, ale poriadna zábava, a tak to má byť.

 

Shel Silverstein: Strom, ktorý dáva

(Prešov : Občianske združenie Slniečkovo, 2011)

Najslávnejšia kniha spisovateľa Shela Silversteina, amerického básnika, textára a karikaturistu. Je určená podobne ako Malý princ deťom, ale svojim posolstvom aj širokej čitateľskej verejnosti. Kniha o dávajúcom strome je detskou knihou, ktorá však prekonáva detský aspekt a stáva sa nadčasovou vo všetkých významoch slova. jednoduchý príbeh svojou hĺbkou prináša mravné posolstvo, ktoré je podávané s ľahkosťou a dokáže sa natrvalo vpísať do vedomia čitateľov bez rozdielu veku.


Knižnica pre mládež mesta Košice podporuje výzvy

Image 12

Podpora nácviku komunikácie u detí s autizmom

Autizmus nie je niečo, čo človek má alebo nemá, je to spôsob bytia, myslenia, vnímania. Naše deti a mladí s autizmom sú výnimoční ľudia. Aj keď od nás potrebujú pomoc, aby sa vedeli orientovať v našom svete, dávajú nám veľmi veľa. Chceme im pomôcť naučiť sa rozumieť nám, ukázať, že aj s nami vedia zažiť radosť. Prostredníctvom obrázkového výmenného systému /metodiky PECS/ chceme naše deti s autizmom naučiť komunikovať. Reč je pre nich často mätúca a nerozumejú jej, preto chceme vybudovať komunikačný kanál prostredníctvom zraku. Okrem pochopenia metodiky prostredníctvom školenia potrebujeme našim deťom vyrábať každému vlastnú komunikačnú knihu, bude ich rečou. Na jej výrobu potrebujeme materiál, ktorý potrebujeme kúpiť: laminovacie fólie, suché zipsy, papier, zakladače, šanóny... Veríme, že svojím príspevkom pomôžete našim autistom urobiť krôčik do nášho sveta.

Podporiť výzvu

Image 7

Keď nás deti potrebujú

Starostlivosť o ťažko postihnuté deti, je nikdy nekončiaci kolotoč terapií, cvičenia, učenia, milónkrát opakovaných činností. Deti všetky tieto veci, niekedy viac a niekedy menej znášajú trpezlivo a statočne. Čo iné im vlastne ostáva? Sú nedobrovoľne uväznené v telíčkach, ktoré nevedia ovládať tak ako by chceli. Nedokážu sa rozbehnúť po rozkvitnutej lúke, odtrhnúť pre mamku kvet, skočiť do každej kaluže, liezť po stromoch, s kamarátmi stavať bunker.... Ich svet je ohraničený tým čo dokážu, čo im môžu rodičia sprostredkovať, tým v čom im ostatní pomôžu. Pomôžem im aj my spoločne. Urobme pre ne detstvo tým čím ma byť - šťastným obdobím, šantením, radostným smiechom, nezbedami...

Podporiť výzvu

Image 14

Vrúcna prosba k dobrým ľuďom

Vrúcne prosíme dobrých ľudí o finančnú pomoc pre päť člennu rodinu.Verime že stále dobrý ľudia s veľkým srdcom existujú. Veríme že našu výzvu podporíte s každým eurom....

Podporiť výzvu

Image 1

Bezpečnejšia alternatíva

Mať na výber je dôležité rovnako ako akceptovať a rešpektovať ľudí a ich rozhodnutia. My to vieme. Preto ponúkame našim klientom bezpečie a možnosti ku skvalitneniu svojho života bez prekážok,...

Podporiť výzvu

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu