ReŠtart Slovensko 2013

Do 22. októbra prebieha na platforme www.restart.ludialudom.sk súťaž o návrhy ako naštartovať spoločenské zmeny za pomoci webových a mobilných aplikácií. Svoje nápady môžu posielať aktívni občania, študenti, mimovládne organizácie, neformálne skupiny, či startupisti, ktorí by radi rozbehli verejnoprospešný projekt v oblasti transparentnosti a efektívnosti spravovania vecí verejných, boja proti korupcii, podpory právneho štátu a otvorenosti spoločnosti v rôznych oblastiach. Najlepšie riešenia môžu získať na svoj rozbeh jednu z troch 5-tisícových cien, ktoré do súťaže poskytla spoločnosť SK-NIC.

Máte nápad? Pošlite ho do súťaže!

Trápia  vás nefungujúce úradné stránky, nepoužiteľné informácie, ktoré zverejňuje samospráva či iné “maličkosti”, ktoré spôsobujú, že na Slovensku mrzne systém? Máte nápad ako webovou stránkou alebo aplikáciou pre mobil zlepšiť transparentnosť štátnej správy či boj s korupciou, vyriešiť efektívnejšie spravovanie verejných financií, zlepšiť životné prostredie alebo viete o riešení pre lepšie presadzovanie rovnosti a tolerancie u nás?

Práve pre vás je potom určený druhý ročník súťaže ReŠtart Slovensko, ktorý vyhlasuje Centrum pre filantropiu. Prihláste sa do súťaže na stránke www.restart.ludialudom.sk, vyplňte jednoduchý formulár a zaregistruje svoj nápad, získajte si priaznivcov a možno práve vy postúpite do užšieho výberu, z ktorého porota vyberie 10 finalistov súťaže.

Nemáte nápad, ale chcete pomôcť? Staňte sa dobrovoľníkom!

Svoje nápady do súťaže môžu predkladať aj ľudia, ktorí nie sú technicky zdatní a nevedia ich zrealizovať v online prostredí. Preto je súčasťou súťaže aj prepájanie tých, čo vedia, kde je problém a majú nápad na jeho riešenie s tými, ktorí by ich myšlienku vedeli vyriešiť po  technickej stránke. Hľadáme programátorov, grafikov, dizajnérov, ktorí pomôžu projekty zrealizovať,  ale aj projektových manažériv,  marketingových poradcov prípadne novinárov, ktorí nájdu spôsob, ako myšlienku rozšíriť a dostať medzi užívateľov.

Možno neviete presne, čo by bolo treba urobiť, ale vedeli by ste pomôcť iným s tým, ako na to. Kliknite na projekt, ktorý vás zaujal a pridajte sa do tímu reštartérov. Je možné, že hľadajú práve Vás.

Páči sa vám niektorý z projektov? Podporte ho svojím hlasom!

Ak ste medzi predloženými našli ten, čo podľa vás presne trafil klinec po hlavičke,  môžete mu dať  hlas zdieľaním na sociálnej sieti a tiež odporučiť projekt do užšieho výberu. Z výberu projektov, ktorý bude tvoriť  polovica projektov s najvyšším počtom takýchto hlasov, bude odborná porota vyberať 10 finalistov.

Keďže hlasovanie i pridávanie projektov prebieha súčasne, môže dostať porota podľa pravidiel súťaže na posúdenie aj časť projektov, ktoré nezískajú vysoký počet hlasov, ale do užšieho výberu ich odporučia koordinátori súťaže. Žiadny dobrý nápad sa teda nestratí, ani keď sa do súťaže prihlási neskôr. Jedným z kritérií hodnotenia je aj komunikácia žiadateľov s verejnosťou.

Ak máte k projektu pripomienky, chcete prekladateľom niečo poradiť alebo vás zaujíma, ako to vlastne mysleli, nechajte im odkaz. Aj od toho, ako sa k nemu vyjadria, záleží, či ich projekt postúpi do druhého kola.

 

Druhý ročník súťaže Reštart Slovensko realizuje Centrum pre filantropiu vďaka podpore Islandu, Lichtenštajnska a Nórska prostredníctvom Programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia pre sociálne zmeny.

 

Centrum pre filantropiu je nezisková organizácia, ktorá už od roku 2002 prispieva k rozvoju občianskej spoločnosti a kultivácii darcovstva na Slovensku.

Kontakt: Centrum pre filantropiu, Kozia 11, 811 03 Bratislava, 0918/ 905 801, www.cpf.sk

email: lacko@changenet.sk, brezinska@changenet.sk

Image 20

Pomoc pre Tomáška a jeho rodinu

Pomôžte nám prosím, aby sme zvládli náročnú situáciu pri Tomáškovom zdravotnom stave....

Podporiť výzvu

Image 68

Spoločnými silami dokážeme veľké veci

Ahojte, voláme sa Sárka a Ondrejko, sme 5,5 ročné usmievavé dvojičky a obaja by sme chceli byť, ako zdravé deti. Žiaľ ručičky a nožičky nás nechcú počúvať....

Podporiť výzvu

Image 51

Terapie pre Filipka

Detský autizmus nám kompletne zmenil život. Ten Filipkov sa však vďaka terapiám začína meniť k lepšiemu....

Podporiť výzvu